POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - pravna katedra - pravilnik o elektromagnetskoj - odluka o potanjim ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

HRVATSKI ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Na osnovi članka 14. stavke 2. Statuta Hrvatskog Zavoda za zdravstveno osiguranje ("Narodne novine" broj 1/94) i članka 14. Odluke o sadržaju i obliku isprave kojom se dokazuje status osigurane osobe Hrvatskog Zavoda za zdravstveno osiguranje ("Narodne novine" broj 57/94), Upravno vijeće Hrvatskog Zavoda za zdravstveno osiguranje na 11. sjednici održanoj 29. studenog 1994. godine, donijelo je
ODLUKU
O UTVRĐIVANJU CIJENE ISKAZNICE ZDRAVSTVENO OSIGURANE OSOBE
Članak 1.
Osigurana osoba Hrvatskog Zavoda za zdravstveno osiguranje (u daljnjem tekstu: Zavod), kojoj Zavod izdaje Iskaznicu zdravstveno osigurane osobe (u daljnjem tekstu: Iskaznica), sukladno Odluci o sadržaju i obIiku isprave kojom se dokazuje status osigurane osobe Zavoda, snosi troškove izdavanja Iskaznice u iznosu od 6,00 kn.
Pravne i fizičke osobe - obveznici uplate doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje mogu preuzeti snašanje troškova izdavanja Iskaznice iz prethodne stavke, za osigurane osobe za koje su podnijele prijavu na obvezno zdravstveno osiguranje.
Članak 2.
Iznos troškova izdavanja Iskaznice naplaćuje nadležni područni ured Zavoda prigodom uručenja Iskaznice osiguranoj osobi, te joj izdaje potvrdu o uplati.
Članak 3.
Sredstva prikupljena izdavanjem Iskaznice iz članka 1. ove Odluke prihod su Zavoda, namijenjena za pokriče troškova izdavanja Iskaznica.
Članak 4.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 025-04/94-01/84
Urbroj: 338-01-24-94-1
Zagreb, 29. studenoga 1994.
Predsjednik Upravnog viječa Hrvatskog Zavoda za zdravstveno osiguranje
prim. dr. sci. Mate Ljubčić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti