POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - prateći zakoni - odluka o izboru - zakon o zateznim ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 1. stavka 1. Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 94/93), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 31. ožujka 1994. donijela
UREDBU
O UTVRĐIVANJU NAJVIŠIH IZNOSA MASE SREDSTAVA ZA ISPLATU MIROVINA
Članak 1.
Ovom Uredbom uređuje se način utvrđivanja najviših iznosa mase sredstava za isplatu mirovina u mjesecu travnju 1994. godine.
Članak 2.
Masa sredstava za isplatu mirovina u travnju 1994. godine umanjena za doprinos za zdravstvo, ne može biti veća od mase sredstava isplaćene za mirovine u mjesecu ožujku 1994. godine.
Utvrđeni iznos mase sredstava za mirovine iz stavka 1. ovoga članka korigira se za postotak promjene broja umirovljenika.
Članak 3
. Izuzetno od odredbe članka 118. stavka 6. Zakona o porezu na dohodak ("Narodne novine", broj 109/93), pri oporezivanju mirovina osobni odbitak za samog umirovljenika utvrđuje se primjenom koeficijenta 2.
Članak 4.
Upute za primjenu ove Uredbe daje Ministarstvo rada i socijalne skrbi.
Provedbu ove Uredbe osigurat će Republički fond mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske.
Članak 5
Ova Uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 140-01/94-01/02
Urbroj: 5030105-94-6
Zagreb, 31. ožujka 1994.
Predsjednik
Nikica Valentić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti