POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - potvrđeni zakoni - uredba o popisu - upute u vezi ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 80. Ustava Republike Hrvatske i članka 113. Poslovnika Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske, Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske na sjednici 24. studenoga 1994. godine, o aktualnoj političkoj situaciji, donio je slijedeće
ZAKLJUČCI
ZASTUPNIČKOG DOMA SABORA REPUBLIKE HRVATSKE

  1. Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske najoštrije osuđuje izravno sudjelovanje srpskih pobunjeničkih snaga s okupiranih područja Republike Hrvatske u napadajima na zapadnu Bosnu, poglavito zaštićenu zonu Bihaća, i čine koji znače otvorenu agresiju na teritorij Federacije Bosne i Hercegovine, kao i teritorij međunarodno priznate Bosne i Hercegovine.
  2. Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske takoder najoštrije osuđuje napadaje snaga bosanskih Srba na zaštićenu zonu Bihaća i zapadnu Bosnu i izražava solidarnost sa stanovništvom tog dijela susjedne države, te Vladom Bosne i Hercegovine i Federacijom Bosne i Hercegovine.
  3. Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske najoštrije osuđuje napade bosanskih Srba na teritoroj Republike Hrvatske, posebno na područja Županje i Hrodske Posavine.
  4. Zstupnički dom Sabora Republike Hrvatske podržava državničke i diplomatske napore Predsjednika Republike Hrvatske, Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova u Vijeću sigurnosti i drugim međunarodnim forumima da se snsge NATO-saveza uključe u zaštitu međunarodno priznatih granica Republike Hrvstske, a jednako tako i da se sprijeće napadaji i agresija na zapadnu Bosnu i poglavito zaštićenu zonu Bihaća.
  5. Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske poziva i zahtijeva od međunarodne zajednice da se nastavi s ofenzivnim akcijama i udarima sve dok se ne uspostavi nadzor i potpuna zaštita međunarodnih grenica Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
  6. Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske podržava odluku Predsjednika Republike Hrvatske da odobri Ujedinjenim narodima i NATO-savezu privremenu uporabu hrvatskog zračnog prostora za izvođenje akcija protiv vojnih objekata i postrojbi pobunjenih Srba ne okupiranim dijelovima hrvatskog teritorija (UNPA):
  7. Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske će zajedno s Predsjednikom Republike Hrvatske i Vladom Republike Hrvatske, a sukladno razvoju situacije i iskaznoj djelotvornosti mirovnih snaga UNPROFOR-a u promicanju i provedbi mirovnog rješenja u Republici Hrvatskoj, odnosno reintegraciji privremeno okupiranih područja, tijekom slijedećih tjedana donijeti konačnu odluku o mandatu snaga Ujedinjenih naroda.
  8. Zastupnički dom potvrđuje odlučnost Republike Hrvatske da rješenje krize traži miroljubivim putem i u suradnji s međunarodnom zajednicom. Ali, ako se međunarodni napori pokažu nedovoljno djelotvornima, Zastupnički dom naglašava da Hrvatska zadržava pravo samostal nog djelovanja u skladu s vlastitim nacionalnim interesima i neotuđivim pravom na samoobranu.

Klasa: 200-02/94-01/01
Zagreb, 24. studenoga 1994.
ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik Zastupničkog dome Sabora
dr. Nedjeljko Mihanović, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti