POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - poslovno pravo - naredba o zaštitnim - pravilnik o povjerenstvu ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske na sjednici 24. studenoga 1994., u povodu rasprave o pretvorbi i privatizaciji društvenog vlasništva, prijedloga Deklaracije zastupnika SDP-a o privatizaciji državnog i/ili društvenog kapitala i Izvješća Vlade Republike Hrvatske glede Interpelacije zastupnika HDZ-a o zakonitosti u procesu pretvorbe, privatizacije i gospodarstvenim tijekovima, donio je sljedeće
ZAKLJUČCI
ZASTUPNIČKOG DOMA SABORA REPUBLIKE HRVATSKE

  1. Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske ocjenjuje da je dosadašnji tijek pretvorbe i privatizacije primjeren uvjetima u kojima se našla Hrvatska, suočena s agresijom i potrebom obrane teritorijalne cjelovitosti zemlje te da je zadovoljio temeljne strateške ciljeve.
  2. Prema podnesenim izvješćima i raspravi Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske ocjenjuje da je u procesu pretvorbe i privatizacije bilo kršenja zakone te od nadležnih državnih tijela zahtijeva odlučniji pristup u djelatnosti usmjerenoj na sprečavanju nezakonitosti, otkrivanju i privođenju odgovornosti počinitelja kažnjivih djela.
  3. Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske drži nužnim stalni nadzor nad procesom pretvorbe i privatizacije, kao i ustanovljenje saborskog istražnog povjerenstva sa tom svrhom.

Zadužuje se Odbor za zakonodavstvo Zastupničkog doma Sabora da izradi prijedlog zakona o saborskom istražnom povjerenstvu i po hitnom postupku uputi ga Saboru Republike Hrvatske na usvajanje.
Klasa: 305-01/94-01/02
Zagreb, 24. studenoga 1994.
ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik Zastupničkog doma Sabora
dr. Nedjeljko Mihanović, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti