POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - oglasna ploča - pravilnik o nagradi - pogreške u odluci ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 8. Zakona o društvenoj kontroli cijena ("Narodne novine", br. 27/85, 53/90 i 26/93), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 22. ožujka 1994. godine donijela
ODLUKU
O ZAŠTITNIM CIJENAMA SUNCOKRETA I SOJE RODA 1994. GODINE
I.
Proizvodačima suncokreta i soje osigurava se za soju i suncokret roda 1994. godine, zaštitna cijena u dinarskoj protuvrijednosti od 0,50 DEM/kg.
II.
Cijena iz točke 1. ove Odluke razumijeva se franko skladište, vagon, tegljać ili drugo prijevozno sredstvo u mjestu proizvođača - po izboru kupca.
III.
Cijena iz točke 1. ove Odluke vrijedi za suncokret koji sadrži 40% ulja,11% vlage i 3% nečistoće i soju koja sadrži 13% vlage i 2% nečistoće.
Za svaki postotak sadržaja ulja u suncokretu veći odnosno manji od 40% zaštitna cijena suncokreta se povećava odnosno smanjuje za 0,013 DEM po kilogramu.
Ako suncokret i soja sadrže veći odnosno manji postotak vlage i nečistoće od postotka iz stavka 1. ove točke, zaštitna cijena iz točke 1. ove Odluke se za svaki postotak smanjuje odnosno povećava za 1%.
IV.
Dinarska protuvrijednost cijene iz točke I. ove Odluke obračunava se primjenom srednjeg tečaja DEM prema tećajnoj listi Narodne banke Hrvatske važećoj na dan plaćanja.
Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 320-03/94-01/06
Urbroj : 5030105-94-1
Zagreb, 22. ožujka 1994.
predsjednik
Nikica Valentić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti