POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - obvezni zakoni - pravilnik o reviziji - ispravak dvaput objavljenih ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
Na temelju članka 249. i 316. stavka 1. točke 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama ("Narodne novine", broj 84/92., 5/93. i 6/93.), ministar unutarnjih poslova, donosi
PRAVILNIK
O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O REGISTRACIJI I OPREMI TE UVJETIMA ZA UPRAVLJANJE VOZILIMA MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA REPUBLIKE HRVATSKE
Članak 1.
U Pravilniku o registraciji i opremi te uvjetima za upravljanje vozilima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 55/94 ) u članku 16. stavak 1. mijenja se i glasi: "Policijska registarska pločica po obliku, dimenziji i boji kao i na njoj otisnute registarske oznake po obliku i dimenziji istovjetni su civilnoj registarskoj pločici i na njoj otisnutim registarskim oznakama koji su propisani Pravilnikom o registraciji vozila na motorni pogon s tim što su registarske oznake otisnute plavom bojom."
Članak 2.
Iza članka 16. dodaje se novi članak 16a. koji glasi:
"Registarska pločica za vozila s djelomičnim policijskim oznakama izrađena je od metala prekrivenog svjetloreflektirajućom folijom sa inkorporiranim zaštitnim znakom CRO-0025 te crvenim i plavim crtama koje simboliziraju zastavu Republike Hrvatske.
Na pločici iz stavka 1. ovog članka otisnut je plavom bojom natpis "POLICIJA", visine 47 mm. Ispred natpisa "POLICIJA" otisnuta je policijska oznaka visine 55 mm, a iza natpisa "POLICIJA" crvena crta i trokut koji omeđuje prostor dimenzije 41x27 mm na kojem je otisnuta registarska oznaka vozila za koje je izdana pločica. Visina slova otisnute registarske oznake je 10 mm, a brojki 15 mm.
Za otisnute slovne oznake na registarskoj pločici iz stavka I. ovog članka koriste se znakovi tipa "LETERASET-MICROGRAMMA", a za brojčane oznake znakovi tipa "HELVETICA BOLD COMDENSKD".
Oblik i veličina registarske pločice iz stavka 1. ovog članka, određeni su na obrascu 1 koji je sastavni dio ovog Pravilnika."
Članak 3.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Broj : 511-01-64-5105/3-1994.
Zagreb, 31. listopada 1994.
Ministar unutarnjih poslova
Ivan Jarnjak, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti