POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - objave pravilnika - pravilnik o očuvanju - pravila uspostavljanja pravomočno ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO POMORSTVA,PROMETA I VEZA
Na temelju članka 86. stavka (5) Zakona o telekomunikacijama ("Narodne novine", br. 53/94) ministar pomorstva, prometa i veza donosi
PRAVILNIK
O PEČATU ZA PEČAČENJE RADIJSKE POSTAJE,TELEKOMUNIKACIJSKE I DRUGE TEHNIČKE OPREME
Sadržaj pravilnika
Članak 1.
(1) Ovim se pravilnikom propisuje oblik, izgled i način uporabe pečata za pečačenje (u daljnjem tekstu: pečat) radijske postaje, telekomunikacijske i druge tehničke opreme u slučajevima propisanim u članku 86. stavku (I) točka 1. do 5. Zakona o telekomunikacijama.
Oblik i sadržaj pečata i posebnih pečatnih kliješta
Članak 2.
(1) Pečat je oblikovani plosnati komad olova ili drugog odgovarajučeg materijala, okruglog oblika, sa šupljinom u presjeku koja se s jedne strane završava jednim otvorom, a s druge strane s dva otvora.
(2) Kroz pečat iz stavka 1. ovog članka provlači se željezna žica, špaga i sl.
(3) Pri pečačenju robe pečatom iz stavka 1. ovog članka plosnati komad olova ili drugog odgovarajučeg materijala preša se posebnim pečatnim kliještima na kojima je na jednoj strani urezan grb Republike Hrvatske, a na drugoj strani broj kliješta i riječi "Ministarstvo pomorstva, prometa i veza".
Članak 3.
(1) U određenim slučajevima pečat može biti i okrugli komad gume ili odgovarajučeg metala presjeka 35 mm, odnosno 20 mm, na kojem su upisane riječi: "Ministarstvo pomorstva, prometa i veza" u koncentrićnim krugovima oko grba Republike Hrvatske.
Stavljanje ili otiskivanje pečata
Članak 4.
(1) Pečat iz članka 2. i 3. ovog pravilnika stavlja se ili otiskuje na najpogodnije mjesto na predmete iz članka I. ovog pravilnika, koji se pečate, a podaci o stavljanju ili otiskivanju pečata unose se u zapisnik.
(2) Prilikom stavljanja pečata iz članka 2. i 3. ovog pravilnika posebno će se paziti da se predmeti koji se pečate ne oštete ili ne učine neupotrebljivim.
Stupanje na snagu pravilnika
Članak 5.
(1) Ovaj pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa:011-01/94-02/62
Urbroj : 530-07-94-1
Zagreb, 31. listopada 1994.
Ministar , pomorstva, prometa i veza
Ivica Mudrinić, dipl. ing., v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti