POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - objave dopuna - uredba o dopunama - pravilnik o metodologiji ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA
Na temelju članka 169. stavka 3. Zakona o javnom bilježništvu ("Narodne novine", broj 78/93 i 29/94) donosim
PRAVILNIK
O IZMJENAMA PRAVILNIKA O SLUŽBENIM SJEDIŠTIMA JAVNIH BILJEŽNIKA
Članak 1.
U Pravilniku o službenim sjedištima javnih bilježnika ("Narodne novine", broj 38/94) u članku 9. prema kojem je Raspored javnobilježničkih službenih mjesta i sjedišta njegov sastavni dio u Rasporedu pod rednim brojem 3. u ŽUPANIJI SISAČlČKO-MOSLAVAČKOJ kod nadležnosti Opčinskog suda u Kutini u koloni "Broj javnobilježničkih mjesta" brojka "2" zamjenjuje se brojkom "3", a u koloni "Službeno sjedište javnog bilježnika" u ravnini mjesta Kutina brojka "1" zamjenjuje se brojkom "2".
Članak 2.
U istom Rasporedu u rednom broju 17. u ŽUPANIJI SPLITSKO-DALMATINSKOJ kod nadležnosti Opčinskog suda u Makarskoj u koloni "Broj javnobilježničkih mjesta" brojka "2" zamjenjuje se brojkom "3" a u koloni "Službeno sjedište javnog bilježnika" u ravnini mjesta Makarska brojka "1" zamjenjuje se brojkom "2".
Članak 3.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 701-01/94-01/5
Urbroj : 514121-1/3-94-2
Zagreb, 4. studenoga 1994.
Ministar pravosuđa
Ivica Crnić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti