POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - objava dokumenata - strategija razvitka službene - sporazum o plaćama ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 4. Zakona o posebnim pristojbama pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ("Narodne novine", br. 53/91 i 116/93), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 9. studenoga 1994. godine, donijela

ODLUKU
o oslobađanju plaćanja posebne pristojbe (prelevmana) pri uvozu šećera

Posebna pristojba pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda ne plaća se na uvoz 20.000 tona šećera iz ovih tarifnih oznaka Carinske tarife:
_ _______________________________
Tarifni Tarifna Imenovanje
broj oznaka
_ _______________________________
17.01 Šečer od šećerne trske i šećerne repe i kemijski čista saharoza u krutom stanju
170 1.9 - ostalo :
1701.99 -ostalo:
1701991 -šećer od šećerne trske, rafinirani
1701.992 -šećer od šećerne repe, rafinirani
_ _______________________________

Proizvodi iz stavka 1. ove točke uvoze se za potrebe državnih robnih zaliha.

II.
Pravo iz točke I. ove Odluke ostvarit će pravne osobe koje izvezu pšenicu državnih robnih zaliha, na temelju javnog natječaja koje raspisuje i provodi Državno ravnateljstvo za robne zalihe.

III.
Odobrenje za oslobadanje plaćnja posebne pristojbe iz točke I. ove Odluke izdaje Ministarstvo gospodarstva na temelju rezultata javnog natječaja.

IV.
Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o oslobađanju plaćanja posebne pristojbe (prelevmana) pri uvozu šećera ("Narodne novine", broj 37/94).

V.
Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama."

Kla Sa : 413-04/94-01/06
Urbroj : 5030116-94-7
Zagreb, 9. studenoga 1994.

Predsjednik
Nikica Valentić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti