POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - zakon - rješenje oimenovanju pomoćnika - pravilnik o osnovnim ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 34. stavka 4. Zakona o carinskoj službi Republike Hrvatske ("Narodne novine", br. 53/91 i 106/93), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 7. srpnja 1994. godine donijela
ODLUKU
O BOJI I OZNAKAMA SLUŽBENE ODORE OVLAŠTENIH SLUŽBENIH OSOBA CARINSKE SLUŽBE REPUBLIKE HRVATSKE
I.
Ovom Odlukom propisuje se boja i oznaka službene odore ovlaštenih službenih osoba carinske službe Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: ovlaštene službene osobe).
II.
Osnovna boja službene odore ovlaštenih službenih osoba je sinje plava u srednjoj nijansi, košulje i bluze-svjetlo plava, kravate - sive boje na kojoj je isprepleten hrvatski pleter u crvenoj boji, pulovera i šala - sinje plava, rukavice - crna i obuće crna.
III.
Službene oznake su pozlaćene četverokrake zvijezdice, promjera 10 mm na podlošcima oblika paralelograma veličine 2,5 x 3,5 cm obrubljenima jednostrukom, odnosno dvo strukom viticom zlatne boje promjera 3 mm.
Službenim oznakama označuje se stupanj stručne spreme kao i zadaće i poslovi koje djelatnik obavlja, a stavljaju se na gornje uglove ovratnika sakoa. Na podlošcima obrubljenim jednostrukom viticom, oznaćuju se :
- s jednom zvijezdicom, djelatnici sa srednjom stručnom spremom:
- s dvije zvijezdice, djelatniei sa višom stručnom spremom;
- s tri zvijezdice, djelatnici sa visokom stručnom spremom i šefovi ispostava i referata sa višom stručnom spremom;
- s četiri zvijezdice, šefovi ispostava i referata sa visokom stručnom spremom i viši stručni savjetnici u Carinskoj upravi. Na podlošcima obrubljenim dvostrukom viticom, označuju se:
- s jednom zvijezdicom, načelnik odjela u Carinskoj upravi i pomočnik upravitelja carinernice;
- s dvije zvijezdice, pomočnik ravnatelja Carinske uprave i upravitelj carinarnice;
- s četiri zvijezdice, ravnatelj Carinske uprave. Za uporabu na ljetnoj odjeći istovjetne oznake stavljaju se na četvrtastu pločicu veličine 7 x 2,5 cm, koja se pričvršćuje na desni džep ljetne košulje. Pločica je sinje plave boje, sa zvijezdicama zlatne boje, te jednom prugom zlatne boje za djelatnike iz stavka . ove točke, odnosno dvije pruge zlatne boje za djelatnike iz stavka 4. ove točke, na gornjem dijelu pločice.
IV.
Na sredini prednjeg gornjeg dijela kape, odnosno na lijevu stranu prednjeg dijela beretke, stavlja se metalna oznaka ovalnog oblika. U sredini oznake nalazi se grb Republike Hrvatske izrađen u emajlu i prirodnim bojama, koji je, osim u gornjem dijelu, uokviren ovalnim vijencem od stiliziranog pozlačenog lišća izrađenim u niskom reljefu.
V.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 413-01/94-01/03
Urbroj: 5030109-94-4
Zagreb, 7. srpnja 1994.
Predsjednik
Nikica Valentić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti