POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - verifikacija propisa - pregled sastava radnih - odluka o količini ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

REPUBLIČKI FOND MIROVINSKOG I INVALIDSKOG OSIGURANJA SAMOSTALNIH PRIVREDNIKA HRVATSKE
Na temelju članka 39. stavka 3. Zakona o osnovnim pravima iz mirovinskog i invalidskog osiguranja ("Narodne rkovine", broj 53/91) te članka 6. točke 13. Statuta Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja samostalnih privrednika Hrvatske ("Narodne novine", br. 58/90,21/92 i 116/83), Upravni odbor Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja samostalnih privrednika Hrvatske, na sjednici održanoj 27. lipnja 1994., donosi
ODLUKU
O USKLAĐIVANJU MIROVINA OD 1. LIPNJA 1994.

  1. U skladu s Uredbom o utvrdivanju najviših iznosa mase sredstava za isplatu mirovina ("Narodne novine", broj 48/94) mirovine korisnika mirovine koji su pravo na mirovinu ostvarili do 31. prosinca 1993. povećavaju se od 1. lipnja 1994. za 5,2%.
  2. U skladu s Uredbom o utvrdivanju najvlših iznosa mase sredstava za isplatu mirovine ("Narodne novine", broj 48/94) mirovine korisnika mirovine koji su pravo na rnirovinu ostvarili 1. siječnja 1994. ili poslije toga dana i koje su povećane od 1. siječnja 1994. odnosno od dana ostvarivanja prava za 35,478% prema Odluci o privremenom uskladivanju mirovina od 1. siječnja 1994. ("Narodne novine", broj 26/94), povećavaju se od 1. lipnja 1994. za 5,2%.
  3. Mirovine korisnika mirovine koji su pravo na mirovinu ostvarili 1. lipnja 1994. ili poslije toga dana i koje nisu povećane za 35,478% povećavaju se od dana ostvarivanja prava za 42,523%.
  4. Kao osnovica za povećanje mirovine prema točki 1. ove odluke uzima se mirovina koja je korisniku pripadala na dan 1. lipnja 1994., a kao osnovica za povećanje mirovine prema točki 2. ove odluke uzima se mirovina koja je korisniku pripadala na dan ostvarivanja prava na mirovinu.
  5. Usklađivanje mirovina, prema ovoj odluci, obavit će se po službenoj dužnosti, bez donošenja rješenja.
  6. Ove odluka stupa na snagu idućeg dana od dana objave u "Narodnim novinama", a primjenjuje se od 1. lipnja 1994.

Klasa:142-13/94-01/2793
Urbroj : 342-99-0 1/94-1
Zagreb, 27. lipnja 1984.
Predsjednik Upravnog odbora Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja samostalnih privrednika Hrvatske
dr. Stjepan Blažinkov, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti