POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - usvojeni zakoni - propisi aktuarske hrvatska - dopuna popisa pravomočno ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim
ODLUKU
O PROGLAŠENJU ZAKONA O PLAĆANJU DOPLATNE MARKE "HRVATSKA LIGA PROTIV RAKA" U UNUTARNJEM POŠTANSKPM PROMETU
Proglašavam Zakon o plaćanju doplatne marke "Hrvatska lig protiv raka" u unutarnjem poštanskom prometu, koji je donio Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske na sjednici dana 23. lipnja 1994 godine.
Broj : PA4-65/1-94.
Zagreb, 28. lipnja 1994.
Predsjednik Republike Hrvatske
dr. Franjo Tuđman, v. r.ZAKON
O PLAĆANJU DOPLATNE MARKE "HRVATSKA LIGA PROTIV RAKA" U UNUTARNJEM POŠTANSKOM PROMETU
Članak 1.
Doplatna marka "Hrvatska liga protiv raka" plaća se u cilju prikupljanja sredstava i promidžbe "Hrvatske lige protiv raka" od 1. do 13. rujna 1994. godine na sve pošiljke u unutarnjem poštanskom prometu, osim dnevnog tiska i časopisa, u visini 50% nominalne vrijednosti prve stope pisma u unutarnjem poštanskom prometu.
Članak 2.
Od plaćanja doplatne marke iz članka 1. ovoga Zakona oslobađaju se: Caritas, Hrvatski Crveni križ i druge humanitarne organizacije.
Članak 3.
Prihod od prodanih doplatnih maraka iz članka 1. ovoga Zakona uplaćuje se na račun "Hrvatske lige protiv raka".
Članak 4.
"Hrvatska liga protiv raka" obvezna je u roku od tri mjeseca nakon proteka roka za plaćanje doplatne marke iz članka 1. ovoga Zakona, dostaviti Zastupničkom, domu Sabora Republike Hrvatske, izvješće o visini prikupljenih sredstava.
Članak 5.
Ovaj Zakon stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama"
Klasa: 344-02/94-01/05
Zagreb, 23. lipnja 1994.
ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik Zastupničkog doma Sabora
dr. Nedjeljko Mihanović, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti