POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - usvojeni propisi - uredba o javnim - uredba o prometu ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim
ODLUKU
O PROGLAŠENJU ZAKONA O PLAĆANJU DOPLATNIH MARAKA U UNUTARNJEM POŠTANSKOM PROMETU
Proglašavam Zakon o plaćanju doplatnih maraka u unutarnjem poštanskom prometu, koji je donio Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske na sjednici dana 21. lipnja 1994. godine.
Broj : PA4-62/1-94.
Zagreb, 28. Iipnja 1994.
Predsjednik Republike Hrvatske
dr. Franjo Tuđman, v. r.ZAKON
O PLAĆANJU DOPLATNIH MARAKA U UNUTARNJEM POŠTANSKOM PROMETU
Članak 1.
U cilju prikupljanja sredstava za obnovu Svetišta "Krvi Isusove" u Ludbregu, plaćat će se, u razdoblju od 15. do 28. srpnja 1994. godine na sve poštanske pošiljke u unutarnjem poštanskom prometu, osim dnevnog tiska i časopisa, doplatna marka "Svetište Krvi Isusove u Ludbregu" u visini od 50% nominalne vrijednosti prve stope pisma u unutarnjem poštanskom prometu. U cilju prikupljanja sredstava za pomoć djeci poginulih branitelja i civila u domovinskom ratu Hrvatske i promidžbe Dobrotvorne akcije "Spasite djecu Hrvatske", plaćat će se, u razdoblju od 16. do 29. kolovoza 1994. godine na sve poštanske pošiljke u unutarnjem poštanskom prometu, osim dnevnog tiska i časopisa, doplatna marka"Spasite djecu Hrvatske" u visini od 50% nominalne vrijednosti prve stope pisma u unutarnjem poštanskom prometu. U povodu obilježavanja 750. obljetnice Slavonskog Broda, plaćat će se, u razdoblju od 15. do 28. listopada 1994. godine na sve poštanske pošiljke u unutarnjem poštanskom prometu, osim dnevnog tiska i časopisa, doplatna marka "750 godina Slavonskog Broda - 1244-1944". u visini od 50% nominalne vrijednosti prve stope pisma u unutarnjem poštanskom prometu. U cilju prikupljanja sredstava za provedbu programa Hrvatskog olimpijskog odbora i promidžbu olimpijskih načela i ideala plaćat će se, u razdoblju od 2. do 15. studenog 1994. godine na sve poštanske pošiljke u unutarnjem poštanskom prometu, osim dnevnog tiska i časopisa, doplatna marka "Hrvatski olimpijski odbor" u visini od 50% nominalne vrijednosti prve stope pisma u unutarnjem poštanskom prometu.
Članak 2.
Organizacija Caritas, Hrvatski Crveni križ i druge humanitarne organizacije oslobađaju se od plaćanja doplatnih maraka iz članka 1. ovoga Zakona.
Članak 3.
Prihod od prodanih doplatnih maraka, iz članka 1. stavka 1. ovoga Zakona, uplaćuje se na račun opčine Ludbreg.
Prihod od prodanih doplatnih maraka, iz članka 1. stavka 2. ovoga Zakona, uplaćuje se na račun Dobrotvorne akcije "Spasite djecu Hrvatske".
Prihod od prodanih doplatnih maraka, iz članka 1. stavka 3. ovoga Zakona, uplaćuje se na račun Odbora za obilježavanje 750. obljetnice Slavonskog Broda.
Prihod od prodanih doplatnih maraka, iz članka 1. stavka 4. ovoga Zakona, uplaćuje se na račun Hrvatskog olimpijskog odbora.
Članak 4.
Prihod od prodanih doplatnih maraka, iz članka 3. ovoga Zakona, uplaćuje se na poseban račun korisnika prihoda iz članka 3. ovoga Zakona, isključivo je namjenski i ne ulazi u ukupan prihod ostvaren od sredstava koje korisnik prihoda iz članka 3. ovoga Zakona, stjeće za obavljanje svoje djelatnosti.
Članak 5.
Korisnici prihoda od doplatnih maraka iz članka 3. ovoga Zakona obvezni su, u roku od tri mjeseca nakon isteka roka za plaćanje pojedine doplatne marke iz članka 1. ovoga Zakona, dostaviti Zastupničkom domu Sabora Republike Hrvatske, izvješće o visini prikupljenih sredstava i njihovom utrošku.
Članak 6.
Ovaj Zakon stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 344-02/94-01/01
Zagreb, 21. lipnja 1994.
ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik Zastupničkog doma Sabora
dr. Nedjeljko Mihanović. v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti