POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - nacionalni propisi - odluka o priznanju - zakon o naplati ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

DRŽAVNI ZAVOD ZA NORMIZACIJU I MJERITELJSTVO
Na temelju članka 13. Zakona o nadzoru predmeta od plemenitih kovina ("Narodne novine", br. 76/93) ravnatelj Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo donosi
NAREDBU
O ZNAKU PROIZVODAČA PREDMETA OD PLEMENITIH KOVINA
1.
Ovom Naredbom propisuje se znak proizvođača, kojim mora biti obilježen predmet od plemenite kovine izrađen od proizvođača u Republici Hrvatskoj.
2.
Državni zavod za normizaciju i mjeriteljstvo (u daljnjem tekstu: Zavod) neće primati na ispitivanje i žigosanje predmete od plemenitih kovina, izradene u Republici Hrvatskoj na kojima nije utisnut znak proizvođača.
3.
Matrice znaka proizvodača i otisak znaka proizvođača čuva Zavod.
4.
Znak proizvođača izrađuje se u obliku žiga i sadrži broj utisnut unutar jednog od petnaest oblika znakova.
5.
U određeni oblik znaka unose se brojevi od 01 do 99. Iza brojeva 06; 08; 09; 60; 66; 68; 69; 80; 86; 89; 90; 96; 98 i 99 stavlja se točka. 6. Osnovni oblik znaka proizvođača jest pravokutnik velićine 1,25 mm x 0,8 mm. Ostali oblici znaka proizvođača izvedeni su od osnovnog oblika.
7.
Oblici znaka proizvođača su slijedeći:
8.
Svaki oblik znaka proizvođača iz točke 7. označen je rimskim brojevima od jedan do petnaest.
9.
Na predmet od plemenite kovine može se utisnuti samo jedan znak proizvođača.
10.
Ukoliko proizvodač prestane s proizvodnjom odnosno izradom predmeta od plemenitih kovina, mora o tome obavijestiti Zavod i vratiti žig.
11.
Danom stupanja na snagu ove Naredbe prestaje vrijediti Naredba o znaku proizvođača ("Narodne novine", br. 45/92).
12.
Ova Naredba stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 011-02/94-03/01
Urbroj: 558-03/1-94-1
Zagreb, 1. veljače 1994.
Ravnatelj Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo
Aleksandar Čaklović, dipl. inž., v. r.Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti