POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - sudovi - popis gotovih veterinarskih - naredba o usklađivanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA
Temeljem članka 100. stavka 1. Zakona o zdravstvenoj zaštiti ("Narodne novine" br. 75/93 i 11/94) ministar zdravstva donosi
PRAVILNIK
O RADU ZDRAVSTVENIH DJELATNIKA IZVAN PUNOG RADNOG VREMENA
Članak 1.
Ovim Pravilnikom određuju se uvjeti koje moraju ispunjavati zdravstveni djelatnici da bi mogli obavljati poslove u svojoj struci izvan punog radnog vremena, ali ne duže od jedne trećine punog radnog vremena.
Članak 2.
U zdravstvenim ustanovama na sekundarnoj i tercijalnoj razini poslove u svojoj struci struci izvan punog radnog vremena mogu obavljati izvanredni i redovni profesori. U zdravstvenim ustanovama na primarnoj razini poslove u svojoj struci izvan punog radnog vremena mogu obavljati izvanredni i redovni profesori i primarijusi s doktoratom znanosti.
Članak 3.
Izvanredni i redovni prnfesor, osnosno primarijus s doktoratom znanosti može obavljati poslove u svojoj struci izvan punog radnog vremena na slijedeći način:

  1. u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je u radnom odnosu, odnosno u drugoj zdrastvenoj ustanovi
  2. kod zdravstvenog djelatnika iste struke koji ima privatnu praksu
  3. koristeći vlastiti prostor i medicinsko-tehničku opremu

Članak 4.
Zdravstveni djelatnici iz članka 2. ovog Pravilnika mogu koristiti samo jedan od navedenih načina predviđenih člankom 3. ovog Pravilnika.
Članak 5.
Ukoliko zdrastveni djelatnik iz članka 2. ovog Pravilnika koristi svoj vlastiti prostor i medicinsko-tehničku opremu dužan je ispuniti uvjete glede prostora i opreme predviđene Pravilnikom o uvjetima za obavljanje poslova zdravstvene zaštite samostalno onobnim radom ("Narodne novine" br. 49/40). Poslove izvan punog radnog vremena u svojoj struci obavlja osobno.
Članak 6.
Ministarstvo zdravstva vodi posebnu evidenciju izdanih odobrenja za rad.
Članak 7.
Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 011-01/94-01/55
Urbroj: 534-02-12-94-0002
Zagreb, 24. svibnja 1994.
Ministar zdravstva
prof. dr. sc. Andrija Hebrang, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti