POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - izabrani djelovi propisa - zakon o morskim - najniža osnovna plaća ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
U povodu Zakona o ustanovljenju općina i odluka o njihovim područjima što ga je donio Parlament Republike Slovenije od 3. listopada 1994. prema kojemu su u sastav općine Piran uvrštena naselja Škudelini, Bužin, Milni i Škrilje, a koja su sastavni dio Republike Hrvatske, Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske na svojoj 20. sjednici održanoj 5. listopada 1994. godine donio je
DEKLARACIJU
O OSUDI JEDNOSTRANOG ČINA PARLAMENTA REPUBLIKE SLOVENIJe

  1. Najoštrije osuđujemo donošenje Zakona Parlamenta Republike Slovenije kojim se prisvaja državni teritorij Republike Hrvatske.
  2. Taj je čin za Republiku Hrvatsku ništetan. On je u suprotnosti s aktom međusobnoga priznavanja dviju država i u nesuglasju s međunarodnim pravom.
  3. Očekujemo od Parlamenta Republike Slovenije da poništi odredbe Zakona koje se odnose na spomenuta hrvatska naselja.
  4. Sabor Republike Hrvatske zadužio je Vladu Republike Hrvatske da poduzme sve potrebne i neophodne korake u cilju zaštite teritorijalne cjelovitosti i suverenosti Republike Hrvatske.

Vjerujemo da će zbog dosadašnjih i radi budućih dobrosusjedskih odnosa Parlament Republike Slovenije postupiti u skladu s našim zahtjevom.

Klasa: 910-01/94-01/08
Zagreb, 5. listopada 1994.

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik Zastupničkog doma Sabora
dr. Nedjeljko Mihanović, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti