POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - procesno pravo - objava upisa alineje - stopa promjene proizvođačkih ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

REPUBLIĆKI FOND MIROVINSKOG I INVALIDSKOG OSIGURANJA RADNIKA HRVATSKE
Na temelju članka 6. točke 12. Statuta Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske (.Narodne novine", br. 58/90., 21/92. i 116/93.), Upravni odbor Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske, na sjednici održanoj 1 I. svibnja 1994 donosi
ODLUKU
O RASPOREĐIVANJU SREDSTAVA ZA ISPLATU JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI U GODINI 1994.
1.
Iz sredstava Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske (u daljnjem t.ekster Republički fond) u godini 1994. raspoređuju se namjenska sredstva predviđena financijskink planom Republičkog funda za godinu 1994. u svoti od 91.536.000.000 - HRD za isplatu jednokratne godišnje novčane pomoći korisnicima mirovine i korisnicima naknade plaće u svezi s pravom na prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju u Republičkonk fondu.
2.
Jednokratna novčana pomoć prema točki 1. ove odluke utvrđuje se za godinu 1994. u svoti od 120.000.- HRD za jednekg korisnika.
3.
Pravo na jednokratnu godišnju novčanu pomoć imaju korisnici mirovina i korisnici naknade plaće u svezi s pravom na prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju koji će navedeno pravo ostvariti do 31. svibnja 1994.
4.
Kor-isnicima obiteljske mirovine jednokratna godišnja novčana pomoć određena u svoti iz točke 2. ove odluke pripada bez obzira na broj korisnika mirovine.
5.
Isplata jednokratne godišnje novčane pomoći prema ovoj odluci obavit će se po službenoj dužnosti, bez donošenja rješenja.
6.
Ova odluka stupa na snagu na dan objave u"Narodnim novinama"
Klasa: 140-13/94-01/1851
Urbroj : 341-99-01/94-5
Zagreb, 11. svibnja 1994.
Predsjednik Upravnog odbora Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske
dr. Stjepan Blažinkov, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti