POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - interni pregled - pravilnik o osnovama - naredba o dopuni ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

NARODNA BANKA HRVATSKE

Na temelju članka 22. i 67. stavka 1. točke 10. Zakona o Narodnoj banci Hrvatske ("Narodne novine" br. 74/92, 26/s3 i 79/93), Savjet Narodne banke Hrvatske na sjednici održanoj 28. rujna 1994. donio je

ODLUKU
O ODOBRAVANJU DNEVNIH KREDITA ZA ŠTEDNE ULOGE I TEKUČE RAČUNE GRAĐANA U KUNAMA

I.
Ovom se Odlukom regulira način i uvjeti odobravanja dnevnog kredita za štedne uloge i tekuće račune građana u kunama kod banaka sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.

Banka može koristiti kredit iz stavka 1. ove odluke ako na svojem žiro-računu nema dovoljno sredstava za tekuće isplate po štednim ulozima i tekućim računima gradana u kunama.

II.
Narodna banka Hrvatske odobrava kredit iz točke I. ove Odluke temeljem zahtjeva banke za korištenje dnevnog kredita za štedne uloge i tekuće račune građana. Banka je dužna kredit iz točke I. ove Odluke vratiti isti dan. Tako korišteni kredit smatrat će se korišteni kredit od jednog dana.
U slučaju ako banka korišteni kredit iz točke I. ove Odluke ne vrati u roku iz stavka 1 ove točke, kredit se smatra interventnim kreditom na koji se primjenjuje Odluka o odobravanju kratkoročnih interventnih kredita.

III
Kamata na kredit iz točke I. ove Odluke regulirana je Odlukom o kamatnim stopama Narodne banke Hrvatske.

Ova Odluka stupa na snagu 1. listopada 1994

O. br. 267/94.
Zagreb; 28. rujna 1994.
Predsjednik Savjeta Narodne banke Hrvatske guverner Narodne banke Hrvatske
dr. Pero Jurković, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti