POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - primjena pravilnika - odluka o danu - popis sorata krumpira ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA
Na temelju članka 32. stavka 3 Zakona o javnom bilježništvu ("Narodne novine", broj 78/93 i 29/94) donosim
PRAVILNIK
O RADNOM VREMENU JAVNIH BILJEŽNIKA
Redovno radno vrijeme
Članak 1.
Redovno radno vrijeme javnih bilježnika u pravilu se podudara s radnim vremenom općinskog suda na području kojega je njegovo sjedište.
Primanje stranaka
Članak 2.
Javni bilježnik slobodno određuje radno vrijeme za primanje stranaka, uz iznimke navedene u narednim stavcima ovog članka. Javni bilježnik će najmanje dva puta tjedno primati stranke dva radna sata prije i dva radna sata poslije podne, od toga najmanje jedan sat nakon uobičajenog radnog vremena na njegovom području.
Obavijest o radnom vremenu
Članak 3.
O svom redovnom radnom vremenu i radnom vremenu za primanje stranaka javni će bilježnik obavijestiti bez odgode predsjednika općinskog suda, predsjednika trgovačkog suda i jedinice lokalne samouprave na području kojih je njegovo sjedište te Hrvatsku javnobilježničku komoru. Javni će bilježnik jasno naznačiti na ulazu u zgradu u kojoj se nalazi njegov ured te na ulazu u sam ured svoje redovno radno vrijeme te vrijeme za primanje stranaka O svakom slučaju zatvaranja ureda zbog izbivanja iz ureda za vrijeme radnog vremena, odsustva ili spriječenosti zbog bolesti (članak 143. Zakona o javnom bilježništvu) javni će bilježnik o tome bez odgode izvjesiti obavijest na ulazu u svoj ured, kao i obavijest o osobi koja umjesto njega obavlja dužnost.
Radno vrijeme u drugoj pisarnici
Članak 4
Ako je javni bilježnik dobio dozvolu za dvije ili više pisarnica ili za održavanje uredovnih dana izvan svog sjedišta (članak 30. stavak 4. Zakona o javnom bilježništvu), svoje će radno vrijeme u pisarnicama izvan svog sjedišta odrediti u skladu s dobivenom dozvolom.
U slučajevima iz stavka 1. ovog članka na odgovarajući če se način primjenjivati odredbe članka 3. ovog pravilnika.
Hitni slučajevi
Članak 5.
U slučaju potrebe, a osobito u hitnim slučajevima, javni bilježnik može svoje službene radnje obavljati i izvan redovnog radnog vremena, neradnim danom i blagdanom.
Stupanje na snagu
Članak 6.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 701-01 /94-01 /26
Urbroj :514-02-01 / 1-94-1
Zagreb,10. svibnja 1994
Ministar pravosuđa
Ivica Crnić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti