POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - pregled svih zakona - zakon o mirovinskim - zakon o doplatku ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

SPORAZUMI
Vlada Republike Hrvatske, Hrvatska udruga sindikata, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Konfederacija nezavisnih sindikata Hrvatske, kao sindikalne središnjice u Republici Hrvatskoj i Hrvatska gospodarska komora te Hrvatska udruga poslodavaca kao predstavnici poslodavaca, zaključili su na današnji dan slijedeće:
DOPUNE SPORAZUMA
O OSNIVANJU, NADLEŽNOSTI I DJELOVANJU GOSPODARSKO-SOCIJALNOG VIJEĆA
Članak 1.
U članku 10. stavku 3. iza alineje 7. dodaju se nove alineje 8. i 9. koje glase: "- za sustav kolektivnih ugovora; - javni radovi - perspektiva i ograničenja."
Članak 2.
Ove dopune stupaju na snagu danom potpisivanja ovlaštenih predstavnika potpisnica Sporazuma i objavljuju se u "Narodnim novinama"
Zagreb, 27. travnja 1894.
Za Vladu Republike Hrvatske
ministar rada i socijalne skrbi
Ivan Parač, v. r.
Za Hrvatsku udrugu sindikata
Berislav Belec, v. r
Za Savez samostalnih sindikata Hrvatske
Vesna Ivković-Stipčević, v. r.
Za Konfederaciju nezavisnih sindikata Hrvatske
Mladen Mesić, v. r.
Za Hrvatsku gospodarsku komoru
Krsto Sunara, v. r.
Za Hrvatsku udrugu poslodavaca
Željko Ivančević, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti