POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - pregled medija - podatak o vrijednosti - uredba o neprimjenjivanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA
Na temelju članka 154. stavak 2 Zakona o zdravstvenoj zaštiti ("Narodne novine", br. 75/93 i 11/94), ministar zdravstva donosi
PRAVILNIK
O NAČINU VOĐENJA EVIDENCIJE O OBAVLJENIM INSPEKCIJSKIM PREGLEDIMA ZDRAVSTVENOG INSPEKTORA
Članak 1.
Ovim pravilnikom propisuje se način na koji zdravstveni inspektori vode evidenciju o obavljenim inspekcijskim pregledima zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih djelatnika.
Članak 2.
Zdravstveni inspektor je obvezan voditi evidenciju o obavljenim inspekcijskim pregledima zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih djelatnika, prema obrascu koji je sastavni dio ovog pravilnika.
Članak 3.
Evidencija nosi naziv "Evidencija o obavljenim inspekcijskim pregledima zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih djelatnika".
U tabelarni dio upisuje se:

 1. redni broj,
 2. klasa i urbroj,
 3. naziv i adresa zdravstvene ustanove odnosno privatnog zdravstvenog djelatnika,
 4. datum inspekcijskog pregleda,
 5. predmet inspekcijskog pregleda,
 6. utvrđeno činjenično stanje,
 7. upravno rješenje,
 8. upravni spor,
 9. kontrola izvršenja rješenja,
 10. prijava nadležnom tijelu,
 11. napomene.

Članak 4.
Evidencija o obavljenim inspekcijskim pregledima zdravstvenih ustanova i privatnih zdravstvenih djelatnika mora se voditi ažurno i uredno, tako da u svako doba daje uvid u broj obavljenih inspekcijskih pregleda, o tome koji objekti su pregledani, kakvo je stanje utvrđeno te koje su mjere poduzete.
Članak 5.
Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od danaobjave u "Narodnim novinama"
Klasa: 011-01/94-01/25
Urbroj: 534-02-22-94-1
Zagreb, 19. travnja 1994
Ministar zdravstva
prof. dr. sc. Andrija Hebrang, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti