POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - pravni ured - program za provjeru - rješenje o ponovnom ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 1. stavka 1. Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske ("Narodne novine". broj 94/93). Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 28. travnja 1994. donijela
UREDBU
O UTVRĐIVANJU NAJVIŠIH IZNOSA MASE SREDSTAVA ZA ISPLATU MIROVINA
Članak 1.
Ovom uredbom ureduje se način utvrdivanja najviših iznosa mase sredstava za isplatu mirovina u mjesecu svibnju 1994. godine.
Članak 2.
Masa sredstava za isplatu mirovina u svibnju 1994. godine umanjena za doprinos za zdravstvo, ne može biti veća od mase sredstava isplaćene za mirovine u mjesecu travnju 1994., godine. Utvrdeni iznos mase sredstava za mirovine iz stavka 1. ovoga članka korigira se za postotak promjene broja umirovljenika.
Članak 3.
Izuzetno od odredbe članka 118. stavka 6. Zakona o porezu na dohodak ("Narodne novine", broj 109/93), pri oporezivanju mirovina osobni odbitak za samog umirovljenika utvrđuje se primjenom koeficijenta 2.
Članak 4.
Upute za primjenu ove Uredbe daje Ministarstvo rada i socijalne skrbi. Provedbu ove Uredbe osigurat će Republički fond mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske.
Članak 5.
Ova Uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 140-01/94-01/02
Urbroj: 50301 05-94-8
Zagreb, 28. travnja 1994.
Predsjednik
Nikica Valentić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti