POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - pravni standardi - zakon o sredstvima - pravilnik o priznatim ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA
Na temelju članka 20. stavak 1. Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori i članka 26. točka 2. Statuta Hrvatske gospodarske komore, Upravni odbor, na 5. sjednici 20. prosinca 1994. utvrdio je
ODLUKU
O STOPI I OSNOVICI ZA OBRAČUNAVANJE DOPRINOSA HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI U 1995.
Članak 1.
Ovom odlukom utvrđuje se stopa i osnovica za obračunavanje doprinosa u 1995., koji uplaćuju pravne osobe (trgovačka društva) - članice Hrvatske gospodarske komore.
Članak 2.
Doprinos Hrvatskoj gospodarskoj komori u 1995 obračunava se po stopi 0,357%
Članak 3.
Osnovica za obračunavanje doprinosa, primjenom stope iz članka 2. ove odluke, su plaće i naknade plaće koje isplaćuju članice Hrvatske gospodarske komore. Plaća, u smislu ove odluke, sastoji se od plaće ostvare ne u skladu s propisima o radu, uvećane za zakonom propisane obveze iz plaća.
Članak 4.
Članice Hrvatske gospodarske komore koje nemaju iskazane obračunate i isplaćene plaće, a iskazuju prihod, uplaćuju doprinos u visini 0,10% od ostvarenog prihoda.
Članak 5.
Doprinos se uplaćuje mjesečno, na račun broj 30102-637-3567 - Hrvatska gospodarska komora - kod Za voda za platni promet, na dan uplate zakonom propisanih obveza iz plaća. Kontrolu uplate doprinosa vrši Zavod za platni promet.
Članak 6.
Ova odluka stupa na snagu danom objave u"Narodnim novinama", a primjenjuje se od 1. siječnja 1995.
Broj : I-55-403/10-1994.
Zagreb, 20. prosinca 1994.
Predsjednik
Mladen Vedriš, mr. oec., v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti