POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - besplatni oglasi - uredbu o mogućnosti - ispravak pravilnika internet ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

UPRAVNO VIJEĆE HRVATSKOG ZAVODA ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Na osnovi odredaba članaka 70. i 71. Zakona o zdravstvenom osiguranju ("Narodne novine" broj 75/93). Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na 1. sjednici, dana 21. prosinca 1893. godine donijelo je
ODLUKU
O NAČINU UTVRDIVANJA OSNOVICA PLAĆA I DODATAKA NA PLAĆU DJELATNIKA U ZDRAVSTVU REPUBLIKE HRVATSKE
I.
Sukladno Odluci o načinu utvrđivanja osnovica plaća i dodataka na plaću djelatnika u zdravstvu Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: ODLUKA) mjesečna plaća djelatnika u zdravstvu utvrđuje se množenjem osnovice s pripadajućim koeficijentima djelatnika.
II.
Osnovicu utvrđuje Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (u daljnjem tekstu: Zavod) ovisno od prihoda Zavoda.
III.
Osnovica koju utvrđuje Upravno vijeće Zavoda služi za kalkulaciju cijena zdravstvenih usluga.
IV.
Osnovica za mjesec siječanj 1994. godine utvrđuje se u HRD u protuvrijednosti 100 DEM za koeficijent "1.00, a prema tečaju 1 DEM = 3.800 HRD.
V.
Koeficijenti za obračun plaće, sukladno ovoj Odluci, prikazani su u tablici:
Tablica nije pogodna za prikaz!!!
VI.
Naknada za cjelodnevno dežurstvo u radne dane (od 15 sati do 8 eti sljedećeg dana kada dežurni djelatnik završava s radom). plaća se u paušalnom iznosu od 9 % mjesečne plaće djelatnika. za svaki dan dežurstva. Naknada za cjelodnevno dežurstvo subotom i nedjeljom (ponedjeljkom djelatnik u 8 sati završava s radom) plaća se u paušalnom iznosu od 13.5 % mjesečne plaće djelatnika za svaki dan dežurstva. Naknada za dežurstvo u dane državnih praznika. blagdana i neradne dane (sljedeći dan djelatnik u 8 sati završava s radom) plaća se u paušalnom iznosu od 18 % mjesečne plaće djelatnika.
VII.
Naknada za pripravnost plaća se u visini od 30 % od iznosa naknade za dežurstvo.
VIII.
Ova Odluka stupa ng snagu danom objave u "Narodnlm novinama". a primjenjuje se za sve isplate plaća od 1. siječnja 1994. godine.
Klasa: 025-4/93-1/113
Urbroj: 338-24-93-1
Zagreb. 21. prosinca 1993.
Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje
prim. dr. sc. Mate Ljubičić. v.r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti