POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - pravni portali - odluka o obavljanju - program stavljanja internet stranice ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO KULTURE I PROSVJETE
Na temelju članka 20. stavak 3. Zakona o srednjem školstvu ("Narodne novine", broj 19/92. i 27/93), ministar kulture i prosvjete donosi
PRAVILNIK
O POČETKU I ZAVRŠETKU NASTAVE I TRAJANJU ODMORA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA U 1994/95. ŠKOLSKOJ GODINI
Članak 1.
Ovim Pravilnikom utvrđuje se početak i završetak nastave, trajanje odmora učenika, te obrazovna razdoblja u srednjim školama u 1994/95. školskoj godini.
Članak 2.
Nastava u srednjim školama počinje 5. rujna 1994 godine, a završava 16. lipnja 1995. godine. Nastava se organizira u tri obrazovna razdoblja, i to:
- prvo obrazovno razdoblje, koje traje od 5. rujna do 23. prosinca 1994. godine,
- drugo obrazovno razdoblje, koje traje od 16. siječnja do 7. travnja 1995. godine,
- treće obrazovno razdoblje, u trajanju od 18. travnja do 16. lipnja 1995., a za završne razrede do 19. svibnja 1995 godine.
Upravno tijelo županije, odnosno Grada Zagreba, nadležno za poslove školstva može, uz prethodnu suglasnost ministra kulture i prosvjete, radi otežanih uvjeta rada i drugih opravdanih razloga, zbog kojih se ne može organizirati nastava sukladno stavku 2. ovog članka, utvrditi trajanje obrazovnih razdoblja izvan rokova iz stavka 2. ovoga članka.
Članak 3.
Nastava u srednjim školama planira se na temelju 35, a za završne razrede na temelju 32 nastavna tjedna. Nastava u srednjim školama organizira se u petodnevnom ili šestodnevnom radnom tjednu, što se utvrđuje godišnjim planom i programom rada škole. Ako se nastava nije organizirala sukladno stavku 2. ovoga članka, odluku o tome da li će se nastava organizirati u petodnevnom ili šestodnevnom radnom tjednu donosi županijski ured odnosno ured Grada Zagreba nadležan za poslove školstva uz prethodnu suglasnost ministra kulture i prosvjete.
Članak 4.
Tijekom školske godine 1994/95. učenici srednjih škola imaju pravo na zimski, proljetni i ljetni odmor u trajanju od najmanje 45 radnih dana, što se planira u skladu s godišnjim planom i programom rada škole.
Članak 5.
Učenički domovi dužni su svoj godišnji plan i program rada uskladiti s odredbama ovog Pravilnika i potrebama učenika.
Članak 6.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Kl. oznaka: 602-03/94-01-149
Urbroj: 532-02-6/7-94-01
Zagreb, 22. ožujka 1994.
Ministar kulture i prosvjete
mr. Vesna Girardi-Jurkić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti