POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - pravni nameti - ispravak izmjena izvatka - tehnička pravila za ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 16. Zakona o Hrvatskom Crvenom križu ("Narodne novine", broj 61/91) i članka 23. stavak 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ("Narodne novine", br. 41/90., 8/91., 14/91., 53A/91., 9/92. i 55/92), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 14. travnja 1994. godine donijela

ODLUKU
o visini doprinosa u korist Hrvatskog Crvenog križa

I.
Doprinos u korist Hrvatskog Crvenog križa po članku 16. stavku 1. točkama 1. i 2. Zakona o Hrvatskom Crvenom križu ("Narodne novine". broj 61/91) u Tjednu Crvenog križa i Tjednu borbe protiv tuberkuloze, plaća se:
1. Na svaku prodanu putničku kartu u međumjesnom željezničkom, autobusnom i brodskom prometu - osim u gradskom prometu :
- na putničku kartu do 15.000. - HRD 300. - HRD
- na putničku kartu od 15.000 - do 50.000. - HRD 500 - HRD
- na putničku kartu od 50.000. - do 100.000 - HRD 800. - HRD
- na putničku kartu preko 100.000. - HRD l.000 - HRD
2. Na svaku prodanu putničku kartu u međunarodnom željezničkom, autobusnom i brodskom prometu 3.000 HRD.
3. Za medumjesni i medunarodni zračni promet na svaku prodanu putničku kartu 3.000.- HRD
Na povratne putničke karte doprinos se naplaćuje samo za jedan smjer (jedna doplatna marka).
4. Na poštanske pošiljke, osim novina i časopisa, plaća se doprinos u korist Hrvatskog Crvenog križa u visini od 50% od nominalne vrijednosti prve stope pisma u unutrašnjem poštanskom prometu.

II.
Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o visini doprinosa u korist Hrvatskoga Crvenoga križa ("Narodne novine", broj 34/93).

III.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 411-08/94-01/01
Urbroj : 5030104-94-3
Zagreb, 14. travnja 1994.

Predsjednik
Nikica Valentić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti