POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - objavljeni propisi - odluka o najvišoj ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

UKAZ
o proglašenju Zakona o plaćanju doplatne marke "Spsite djecu Hrvatske" u unutarnjem poštanskom prometu
Proglašavam Zakon o plaćanju doplatne marke "Spasite djecu Hrvatske" u unutarnjem poštanskom prometu, kojeg je donio Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske na sjednici dana 29. srpnja 1993. godine.

Broj : PA4-68/ 1-93.
Zagreb, 5. kolovoza 1993.

Predsjednik Republike Hrvatske
dr. Franjo Tudman, v. r.

ZAKON
o plaćanju doplatne marke "Spasite djecu Hrvatske" u unutarnjem poštanskom prometu

Članak 1.
U cilju prikupljanja sredstava za pomoć djeci poginulih branitelja i civila u Domovinskom ratu Hrvatske i promičbe Dobrotvorne akcije "Spasite djecu Hrvatske", plaćat će se u razdoblju od 1. do 30. studenoga 1993. godine na sve poštanske pošiljke u unutarnjem poštanskom prometu, osim dnevnog tiska i časopisa, doplatna marka "Spasite djecu Hrvatske", u visini od 50% nominalne vrijednosti prve stope pisma i unutarnjem poštanskom prometu.

Članak 2.
Organizacija Caritas, Hrvatski Crveni križ i druge humanitarne organizacije oslobađaju se od plaćanja doplatne marke iz članka 1. ovoga Zakona.

Članak 3.
Prihod od prodanih doplatnih maraka iz članka 1. ovoga Zakona, uplaćuje se na račun Dobrotvorne akcije "Spasite djecu Hrvatske".

Članak 4.
Ovaj Zakon stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 344-02/93-02/08
Zagreb, 29. srpnja 1993.

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik Zastupničkog doma Sabora
Stjepan Mesić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti