POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - novosti - dodatak i kolektivnom ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ŠUMARSTVA
Na temelju članka 4. Zakona o preuzimanju saveznih zakona u oblastima poljoprivrede i šumarstva koji se u Republici Hrvatskoj primjenjuje kao republički zakoni i članka 35. stavka 5. Zakona o priznavanju novostvorenih, odobravanju uvođenja u proizvodnju stranih i zaštiti sorti poljoprivrednog i šumskog bilja ("Narodne novine", br. 53/91 i 26/93), ministar poljoprivrede i šumarstva izdaje
NAREDBU
o visini troškova postupka priznavanja novostvorene sorte odnosno odobravanja uvođenja u proizvodnju strane sorte poljoprivrednog bilja

I.
Ovom se naredbom određuje visina troškova ispitivanja sorti u pokusnom polju odnosno laboratoriju u postupku priznavanja novostvorene sorte i odobravanja uvođenja u proizvodnju strane sorte poljoprivrednog bilja roda 1993. godine.

II.
Visina troškova za provedbu postupka priznavanja novostvorene sorte i odobravanja uvođenja u proizvodnju strane sorte poljoprivrednog bilja po kulturama odnosno grupi kultura iznosi:


DEM PO SORTI
______________________________________
1. godina 2. godina 3. godina
ispitivanja ispitivanja ispitivanja

  1. za ozimu pšenicu 600 600 850
  2. za ozimi i jari ječam 500 650 650
  3. za jaru zob 460 460 560
  4. za krumpir 460 460 600


za svaku godinu
ispitivanja/DEM
___________________

  1. za uljanu repicu 550
  2. za kukuruz 660
  3. za šećernu repu, soju, suncokret

i duhan 600
4. za povrće 400
5. za krmne kulture 650
III.
Troškove iz točke II. ove naredbe, podnositelj zahtjeva uplaćuje na žiro-račun Ministarstva poljoprivrede i šumarstva s naznakom "Troškovi priznavanja i odobravanja sorti poljoprivrednog bilja".
Sredstva iz stavka 1. ove točke koriste se u skladu s odredbom članka 20. stavkom 2. Zakona o priznavanju novostvorenih, odobravanju uvođenja u proizvodnju stranih i zaštiti sorti poljoprivrednog i šumskog bilja.

IV.
Visina troškova postupka iskazana u DEM iz točke II. ove naredbe naplaćuje se u hrvatskim dinarima (HRD). Dinarska protuvrijednost uplate izračunava se primjenom srednjeg tečaja DEM iz tečajne liste Narodne banke Hrvatske važeće na dan plaćanja računa.

V.
Ova naredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 320-11/93-01/60
Urbroj: 525-02-93-1
Zagreb, 22. srpnja 1993.

Ministar poljoprivrede i šumarstva
Ivan Tarnaj, dipl. ing., v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti