POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - naredbe i propisi - odluka o uskladivanju ...

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 25. stavka 1. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 41/90, 8/91, 14/91, 53A/91, 9/92 i 55/92), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 5. ožujka 1993. godine, donijela
o osnivanju i imenovanju članova Komisije za izvanredne događaje u zračnom prometu
I.
Radi poduzimanja preventivnih mjera, učinkovitog djelovanja te otklanjanja posljedica uzrokovanih izvanrednim događajima u zračnom prometu osniva se Komisija za izvanredne dogadaje u zračnom prometu (u daljnjem tekstu: Komisija),
II.
Komisija je koordinacijsko tijelo Vlade Republike Hrvatske.
III.
U ostvarivanju svojih zadaća Komisija usklađuje rad u poduzimanju mjera i postupaka u izvanrednim događajima u zračnom prometu, a osobito u slučajevima:

1. otmice zrakoplova s namjerom i odobrenjem za slijetanje u zračnu luku i otmlca zrakoplova u zračnoj luci prije polijetanja,
  2. otmice zrakoplova kojima nije odobreno slijetanje u zračnu luku,
  3. diverzantsko-terorističkih napada na zračnu luku, 4. pronalaska diverzijske naprave na objektu - prostoru zračne luke ili zrakoplovu,
  4. katastrofalnih udesa zrakoplova uzrokovanih tehničkim razlozima ili višom silom.

IV.
Komisija ima predsjednika i tri člana.
Predsjednik Komislje je predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova - JOŠKO MORIĆ.
Članovi Komisije jesu predstavnici,

1. Ministarstva obrane - general-bojnik - IMRA AGOTIĆ,
  2. Ministarstva vanjskih poslova - dr. STANKO NICK,
  3. Ministarstva pomorstva, prometa i veza - NENAD ANDRIN.

Ministri nadležnih ministarstava ovlašteni su, u slučaju spriječenosti imenovanih predstavnika, u hitnim slučajevima, odrediti zamjenike imenovanim predstavnicima
V.
Komisija odlučuje o pitanjima iz svog djelokruga na sjednici Komisije.
Predsjednik Komisije saziva sjednicu Komisije i rukovodi njenim radom.
Komisija za svoj rad odgovara Vladi.
VI.
Stručne i administrativne poslove za potrebe Komisije obavlja Ministarstvo unutarnjih poslova.
VII.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama",