POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - lex linkovi - uredba o pristaništima ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

OBJAVE
Nakon izvršenog uspoređivanja s izvornim tekstom utvrđene su pogreške u Pravilniku o ortopedskim i drugim pomagalima, koji je objavljen u "Narodnim novinama", broj 13 od 10. veljače 1993. godine, te se daje
ISPRAVAK
Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima
U članku 12. stavci 1. umjesto riječi: "propisu" treba stajati riječ: "popisu".
U članku 14. točki 14. riječ: "samoljepive" treba brisati.
U članku 35. točki 7. u devetom retku riječi: "s ispustom" treba brisati, u točki 9. u četvrtom retku iza riječi: "stijenci" treba dodati riječ: "a", a na kraju rečenice treba dodati riječi: "na rektalnu plastičnu sondu."
U članku 62. stavki 4. iza riječi: "djeci" treba brisati riječ: "pripadnicima".
U članku 65. umjesto riječi: "Stupanjem na snagu" trebaju stajati riječi: "Početkom primjene".
U popisu pomagala iza rednog broja 97. umjesto podnaslova: "Kokso-fermoralni tutori" trebaju stajati riječi: "Kokso-femoralni tutori".
Pod rednim brojem 353. u koloni 3. umjesto riječi: "dvokomponentne s podloškom, obične kod urinostome ili" treba da stoje riječi: "samoljepive kod urinostome".
Pod rednim brojem 354. i 355. u koloni 3. riječ: "samoljepive" treba brisati.
Pod rednim brojem 360. u koloni 3. iza riječi: "izmet" treba dodati arez i riječ: "samoljepive". Pod rednim brojem 427. i 429. u koloni 5. umjesto broja "1" trebaju stajati riječi: "do 1".
Klasa: 025-04/93-01/06
Urbroj: 338-24-93-2
Zagreb, 23. veljače 1993.
v. d. direktora Republičkog fonda
dr. Eduard Kunjko, v. r.Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti