POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - legislativa - odluka o obilježavanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

REPUBLIČKI FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA I ZDRAVSTVA HRVATSKE
Na osnovu članka 111. Zakona o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju ("Narodne novine" broj 12/9 pročišćeni tekst,19/91_ 53A/91.,18/92 i 69/92) i odredbe članka 22. Statuta Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja i zdravstva Hrvatske ("Narodne novine" broj 48/90), Skupština Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja i zdravstva Hrvatske na 10. sjednici održanoj 29. siječnja 1993. godine donijela je
ODLUKU
o Rasporedu planiranog potrebnog broja bolesničkih ležaja u stacionarnim ustanovama za zbrinjavanje bolesnika s akutnim i kroničnim bolestima po županijama Republike Hrvatske
I.
Sukladno utvrdenim standardima i normativima za primarnu zdravstvenu zaštitu, prema Odluci o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite u 1993. godini (donijetoj na sjednici Skupštine od 29. siječnja 1993. godine), usvaja se Plan potrebnog broja liječnićkih timova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti za potrebe cjelokupne populacije Republike Hrvatske po sjedištima zdravstvenih ustanova za primarnu zdravstvenu zaštitu kako je navedeno u tablici 1. koja je sastavni dio ove odluke.
II.
Sukladno Odluci o usvajanju Plana potrebnog broja bolesničkih ležaja u stacionarnim ustanovama za liječenje akutnih i kroničnih bolesti osiguranika Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja i zdravstva Hrvatske ("Narodne novine" broj 70/92) usvaja se Raspored planiranog potrebnog broja bolesničkih ležaja u stacionarnim ustanovama za zbrinjavanje bolesnika s akutnim i kronićnim bolestima po županijama Republike Hrvatske.
III.
Raspored planiranog potrebnog broja bolesničkih ležaja u stacionarnim ustanovama za zbrinjavanje bolesnika s akutnim i kroničnim bolestima određuje se prema djelatnostima stacionarne zdravstvene zaštite, po pojedinim županijama, gradskim centrima unutar županija i za grad Zagreb kako je navedeno u tablicama 2, 3, 4. i 5. koje su sastavni dio ove odluke.
IV.
Broj bolesničkih Iežaja raspoređuje se po djelatnostima stacionarne zdravstvene zaštite u zdravstvenim ustanovama grada Zagreba za potrebe osnovnog zbrinjavanja bolesnika grada Zagreba, za potrebe zbrinjavanja bolesnika složenijim dijagnostičkim i terapijskim postupcima zagrebačkog područja i za potrebe zbrinjavanja najsloženijim dijagnostičkim i terapijskim postupcima cjelokupne populacije Republike Hrvatske, kako je to navedeno u tablici 6. koja je sastavni dio ove odluke.
V.
Na osnovi odredbi ove odluke Republički fond zdravstvenog osiguranja i zdravstva Hrvatske će objaviti posebnu knjižicu rasporeda bolesničkih ležaja prema djelatnostima pojedinih stacionarnih ustanova za županije Republici Hrvatskoj.
VI.
Ova odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 025-04/93-01/05
Urbroj: 338-24-93-1
Zagreb, 29. siječnja 1993.
Predsjednik Skupštine Republičkog fonda
prim. dr. sci. Mate Ljubičić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti