POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - kolegij - odluka za dodjelu ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 3. Zakona o sustavu kontrole cijena ("Narodne novine", broj 53/91, 73/91, 29/92, 26/93 i 43/93), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 22. srpnja 1993. godine donijela
ODLUKU
o suglasnosti na cijenu prirodnog plina
I.
Vlada Republlke Hrvatske suglasna je s prosječnom prodajnom cijenom prirodnog plina u dinarskoj protuvrijednosti u iznosu od 0,10 USD/m3.
II.
Na osnovi cijene iz točke I., prodajna cijena za pojedine kategorije potrošača je u dinarskoj protuvrijednosti u iznosu od:
- za distributivna poduzeća 0,107 USD/m3
- za direktne industrijske potrošače i Hrvatsku elektroprivredu 0,1052 USD/m3
- za proizvodnju umjetnih gnojiva 0,085 USD/m3. Cijene iz stavka 1. ove točke odnose se na plin toplinske vrijednosti 33.338,35 kJ FCO mjernoredukciona stanica INA - Industrije nafte, na kojoj kupac preuzima prirodni plin.
III.
Dinarska protuvrijednost iz točke II. ove Odluke za prodaju prirodnog plina izračunava se primjenom srednjeg tečaja USD, prema tečajnoj listi Narodne banke Hrvatske, na dan uplate.
IV.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 310-05/93-01/02
Urbroj: 5030105-93-13
Zagreb, 22. srpnja 1993.
Predsjednik
Nikica Valentić, v. r


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti