POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - kancelarija - zakon o najmu ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 80. Ustava Republike Hrvatske, članka 35. Poslovnika Zastupničkog doma Sabora i članka 23. Zakona o utvrđivanju katastarskog prihoda ("Narodne novine", br. 44/73. i 13/88.), Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske na sjednici 30. prosinca 1993., donio je
ODLUKU
o valorizaciji katastarskoga prihoda
I.
Vrtjednosti ljestvica katastarskoga prihoda valoriziraju se za sve katastarske kotare, za sve katastarske kulture i katastarske klase zemljišta u Republici Hrvatskoj s faktorom povećanja od 292.
II.
Faktor valorizacije katastarskoga prihoda iz točke I. ove Odluke primjenjuje se na vrijednosti ljestvica katastarskog prihoda ustanovljenih Zakonom o utvrđivanju vrijednosti Ijestvica katastarskog prihoda ("Narodne novine" br. 52/88.), Odlukom o valorizaciji katastarskog prihoda ("Narodne novine", br. 55/89.) te Odlukom o valorizaciji katastarskog prihoda za 1981. godinu ("Narodne novine", br 14/91.).
III.
Vrijednosti ljestvica katastarskog prihoda iz točke I. i II. iskazuju se u DEM primjenom srednjeg tečaja Narodne banke Hrvatske utvrđenog na dan 31. prosinca 1993. godine.
IV.
Katastarski prihod utvrđuje se u hrvatskim dinarima primjenom srednjeg tečaja Narodne banke Hrvatske, u odnosu na DEM, na dan 31. prosinca godine koja prethodi godini za koju se katastarski prihod utvrđuje.
V.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama", a primjenjuje se od 1. siječnja 1994.
Klasa: 932-09/93-01/02
Zagreb, 30. prosinca 1993.
ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik Zastupničkog doma Sabora
Stjepan Mesić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti