POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - kancelarija - odluka o gornjoj ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

OBJAVE
Na temelju članka 75. Općeg kolektivnog ugovora za gospodarstvo ("Narodnenovine", br. 47/92). Zajednički organ za praćenje provođenja i tumačenjaodredbi Općeg kolektivnog ugovora za gospodarstvo objavljuje
PODATKE
o prosječnoj mjesečnoj isplaćenoj neto-plaći po radnikuu gospodarstvu Hrvatske za razdoblja siječanj - ožujak 1993. i ožujak -svibanj 1993. te o prosječnoj isplaćenoj neto-plaći po radniku u gospodarstvuHrvatske za mjesec svibanj 1993.

  1. Prosječna mjesečna isplaćena neto-plaća po radniku u gospodarstvuHrvatske za razdoblje siječanj - ožujak 1993. iznosi 124.702 HRD. Podatakiz stavka 1. ove točke koristi se kao osnovica za utvrđivanje visine izdatakaprema čl. 40. Općeg kolektivnog ugovora za gospodarstvo.
  2. Prosječna mjesečna isplaćena neto-plaća po radniku u gospodarstvuHrvatske za razdoblje ožujak - svibanj 1993. iznosi 220.456 HRD. Podatakiz stavka 1. ove točke koristi se kao osnovica za utvrđivanje visine izdatakaprema čl. 42, 43, 45, 48. i 49. Općeg kolektivnog ugovora za gospodarstvo.
  3. Prosječna isplaćena neto-plaća po radniku u gospodarstvu Hrvatskeza mjesec svibanj 1993. iznosi 280.938 HRD. Podatak iz stavka 1. ove točkekoristi se kao osnovica za utvrđivanje visine isplata prema članku 41.Općeg kolektivnog ugovora za gospodarstvo.

Broj: 05-1072/93.
Zagreb, 19. srpnja 1993.
Za Zajednički organ za praćenje provođenja i tumačenja odredbiOpćeg kolektivnog ugovora za gospodarstvo
mr. Marija Zuber, v. r.Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti