POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - izdanja zakona - uredba o produljenju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 6. Zakona o prihvaćanju članstva Republike Hrvatske u Međunarodnom monetarnom fondu i drugim međunarodnim financijskim organizacijama na temelju sukcesije ("Narodne novine", broj 89/92) Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 15. veljače 1993. godine, donijela
ODLUKU
o članstvu Republike Hrvatske u Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj i njezinim afilijacijama
I.
U skladu s člankom 1. Zakona o prihvaćanju članstva Republike Hrvatske u Međunarodnom monetarnom fondu i drugim međunarodnim financijskim organizacijama na temelju sukcesije ("Narodne novine", br. 89/92), prihvaća se članstvo Republike Hrvatske u Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj (u daljnjem tekstu: Banka), kao i njezinim afilijacijama: Međunarodnoj financijskoj korporaciji (u daljnjem tekstu: Korporacija), Međunarodnom udruženju za razvoj (u daljnjem tekstu: Udruženje) i u Agenciji za multilateralne garancije investicija (u daljnjem tekstu: Agencija) i to putem nasljeđivanja (sukcesija) članstva bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) u Banci, Korporaciji, Udruženju i Agenciji, a sukladno s uvjetima i načinima predloženima u pismu predsjednika Banke, od 15. siječnja 1993. godine.
II.
Prihvaća se udio Republike Hrvatske u imovini bivše SFRJ u Banci, Korporaciji i Agenciji i upisanom i uplaćenom kapitalu u Udruženju, predviđen za Republiku Hrvatsku sa 29,38%, kako je to dano u tabelama 1, 2, 3 i 4 priloga, uz pismo predsjednika Banke, od 15. siječnja 1993. godine.
III.
Također se potvrđuje konačan Sporazum, utvrđen razmjenom pisama između ministra financija Republike Hrvatske i predsjednika Banke, o podjeli i preuzimanju obveza po zajmovima Banke za korisnike sa teritorija Republike Hrvatske kojim se zamjenjuje privremeni Sporazum od 27. veljače 1992. godine (u skladu s prijedlogom u prilogu 2. uz pismo Banke, od 27. siječnja 1993. godine).
IV.
Zadužuje se Ministarstvo pravosuđa i uprave da u suradnji s Ministarstvom financija i Narodnom bankom Hrvatske pristupi izradi svih prijedloga potrebnih akata i zakona za provođenje ove Odluke.
V.
O donošenju ove Odluke Vlada Republike Hrvatske obavijestit će Banku, Korporaciju, Udruženje i Agenciju.
VI.
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u "Narodnim novinama".
Klasa: 450-03/93-01/02
Urbroj : 5030112-93-3
Zagreb,15. veljače 1993.
Predsjednik
Hrvoje Šarinić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti