POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - izdanja zakona - rješenju o ovlaštenju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

OBJAVE
OBJAVA
o upisu u registar proizvodađa kvalitetne rasplodne stoke
Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva na temelju članka 17. stavka 2. Zakona o mjerama za unapređivanje stočarstva ("Narodne novine", br.11/79), objavljuje da su u registar proizvodača kvalitetne rasplodne stoke upisani proizvodaći i to pod rednim brojem:
124. POLJOPRIVREDNO INDUSTRIJSKI KOMBINAT "ĐAKOVO" d. d. Đakovo, s pravom proizvodnje: kvalitetnih rasplodnih goveda pasmina holstein - frisian i simentalske, svih uzgojnih kategorija; kvalitetnih rasplodnih konja, pasmina lipicanske i engleski polukrvnjak, svih uzgojnih kategorija i kvalitetnih rasplodnih svinja svih uzgojnih kategorija pasmina švedski landras i veliki jorkšir. kao i križanaca navedenih pasmina (klasa: UP/I-320-08/93-01/1. Urbroj: 525-02-93-01 od 10. veljače 1993. godine).
125. POLJOPRIVREDNO PODUZEĆE - RATARSTVO "SLATINA" d.o.o. RJ "Višnjica" s pravom proizvodnje kvalitetnih rasplodnih konja arapske pasmine, svih uzgojnih kategorija (klasa: UP/1-413-01/93-02/2, Urbroj: 525-02-93-1 od 23. veljače 1993 godine).
Klasa: 320-08/93-01/115
Urbroj: 585-02-93-01
Zagreb, 9. srpnja 1893.
Ministar poljoprivrede i šumarstva
Ivan Tarnaj, dipl. ing., v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti