POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - pravno određivanje - ukaz o postavljanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

REPUBLIČKI FOND MIROVINSKOG I INVALIDSKOG OSIGURANJA RADNIKA HRVATSKE
Na temelju članka 123. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju("Narodne novine", br. 26/83, 5/86, 42/87. 34/89, 57/89, 40/90 i 9/91) i članka 6. točke 12. Statuta, Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske ("Narodne novine", br. 58/90 i 21/92), Upravniodbor Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika hrvatske, na sjednici održanoj 20. travnja 1993. donosi
ODLUKU
o usklađivanju naknada plaća u svezi s pravom na prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju i naknada plaća u svezi s pravom na zaposlenje od 1. veljače 1993.

  1. Naknade plaća u svezi s pravom na prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju i naknade plaća u svezi s pravom na zaposlenje (članak 52. stavak 1. toč. 1. i 2. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju) koje osigurava i isplaćuje Republički fond mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske, koje su ostvarene do 31. prosinca 1992. i povećane od 1. siječnja 1993. za 20,2% i naknade plaća u svezi s pravom na prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju i naknade i plaća u svezi s pravom na zaposlenje (članak 52. stavak 1. toč.1. i 2. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju koje osigurava i isplaćuje Republički fond mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske, koje su ostvarene 1. siječnja 1993. ili poslije toga dana i povećane od 1. siječnja 1993. za 123,2%, prema Odluci o usklađivanju naknada plaća u svezi s pravom na prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju i naknada plaća u svezi s pravom na zaposlenje od 1. siječnja 1993. ("Narodne novine", broj 23/93) povećavaju se od 1. veljače 1993. za 26,l%.
  2. Naknade plaća iz točke 1. ove odluke ostvarene 1. veljače 1993. ili poslije toga dana, a koje nisu povećane za 123,2% povećavaju se od dana ostvarivanja prava za 181,455%.
  3. Kao osnovica za povećanje naknade prema toč.1. ove Odluke služi svota naknade koja je invalidu rada pripadala na dan 1. veljače 1993, a kao osnovica za povećanje naknade prema točki 2. uzima se svota naknade koja je invalidu rada pripadala, odnosno pripada, na dan ostvarivanja prava na naknadu.
  4. Povećanje naknade iz toč.1. i 2. ove Odluke obavit će se po službenoj dužnosti, bez donošenja rješenja.
  5. Ova odluka stupa na snagu sljedećeg dana od dana objave u "Narodnim novinama", a primjenjuje se od 1. veljače 1993.

Klasa: 140-13/93-01/1398
Urbroj: 341-99-01 /93-15
Zagreb, 20. travnja 1993.
Predsjednik Upravnog odbora Republičkog fonda
mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske
dr. Stjepan Blažinkov, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti