POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - istraživanje propisa - dodatak ii sporazumu ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

OBJAVE
OBJAVA
o upisu u Registar proizvođača kvalitetne rasplodne stoke
Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, na temelju članka 17. stavka 2. Zakona o mjerama za unapredivanje stočarstva ("Narodne novine", br. 11/79), objavljuje da su u Registar proizvođača kvalitetne rasplodne stoke upisani proizvođači i to pod rednim brojem:
126. STOČARSKA UDRUGA BJELOVAR s pravom proizvodnje :
- kvalitetnih rasplodnih svinja pasmina njemački landras, švedski landras i veliki jorkšir, kao i njihovih križanaca, svih uzgojnih kategorija i kvalitetnih rasplodnih ovaca pasmina romanovska, istočno frizijska. croyal, cigaja, virtemberg i jezersko-solčavska, kao i njihovih križanaca, svih uzgojnih kategorija (rješenje - klasa: UP/I-32008/93-01/4, ur. broj: 525-02-93-01 od 8. srpnja 1993. godine).
127. "TERMOGRADING" PODUZEĆE ZA PROIZVODNJU, INŽENJERING, PROJEKTIRANJE I TRGOVINU p. o. ZAGREB s pravom proizvodnje kvalitetnih rasplodnih konja pasmine engleski punokrvnjak, svih uzgojnih kategorija (rješenje - klasa: UP/I-413-01/93-02/9, ur. broj: 525-02-9301 od 14. listopada 1993. godine).
Klasa: 023-01/93-01/420
Urbroj : 525-02-93-01
Zagreb, 24. studenog 1993.
Ministar poljoprivrede i šumarstva
Ivan Tarnaj, dipl. ing., v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti