POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - ispis zakona - odluka o krajnjem ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 10. i 11. Zakona o igrama na sreću i zabavnim igrama ("Narodne novine", broj 61/91 i 86/92), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 2. prosinca 1993. godine donijela
UREDBU
o izmjenama i dopunama Uredbe o osnivanju Lutrije Hrvatske d. o. o.
Članak 1.
U Uredbi o osnivanju Lutrije Hrvatske d. o. o. ("Narodne novine", broj 12/92) u naslovu i svim odredbama Uredbe riječi "Lutrija Hrvatske" zamjenjuju se riječima "Hrvatska Lutrija" u odgovarajućim padežima.
Članak 2.
Članak 1. mijenja se i glasi: "Osniva se "Hrvatska Lutrija" društvo s ograničenom odgovornošću za organiziranje i priređivanje igara na sreću i zabavnih igara, Zagreb, Avenija Vukovar 72. Skraćena tvrtka društva glasi: "Hrvatska Lutrija". d. o. o., Zagreb. Poduzeće je vlasništvo Republike Hrvatske.
Članak 3.
U članku 3. iza točke 7. dodaje se nova točka 8 koja glasi:· "8. usluge reklame i ekonomske propagande, usluge obrade podataka i izrada računskih programa."
Članak 4.
Iza članka 11. dodaje se novi članak 11a koji glasi: "Članak 11 a. Hrvatska Lutrija, d. o. o. uskladit će svoje akte sukladno sa člankom 1., 2. i 3. ove Uredbe u roku 30 dana od dana njene objave."
Članak 5.
Ova Uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 460-01/93-01/05
Urbroj : 5030112-93-2
Zagreb, 2. prosinca 1993.
Predsjednik
Nikica Valentić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti