POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - ispis pravila - pravilnik o prijelaznim ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

REPUBLIČKI FOND MIROVINSKOG I INVALIDSKOG OSIGURANJA INDIVIDUALNIH POLJOPRIVREDNIKA HRVATSKE
Na temelju članka 39. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju individualnih poljoprivrednika ("Narodne novine", br. 26/83, 49/83, 57/83, 47/86 i 40/90) i članka 6. točka 10. Statuta Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske ("Narodne novine", br. 58/90 i 21/92) Upravni odbor Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske na sjednici održanoj 2. srpnja 1993. donosi
ODLUKU
o usklađivanju mirovina individualnih poljoprivrednika od 1. siječnja 1993.

  1. Mirovine korisnika mirovine kojima godina 1993. nije posljednja godina osiguranja, jer u toj godini nije ostvareno najmanje šest mjeseci osiguranja, povećavaju se za 230% s tim da je u taj postotak uključeno povećanje od 120% prema Odluci o usklađivanju mirovina od 1. siječnja 1993. ("Narodne novine", broj 35/92), tako da će se te mirovine povećati još za 50%.
  2. Kao osnovica za povećanje mirovine prema točki 1, ove odluke uzima se svota konačno usklađene mirovine koja je korisniku mirovine pripadala na dan 1. siječnja 1993. odnosno na dan stjecanja prava ako je to pravo stečeno poslije toga dana.
  3. Mirovine boraca narodnooslobodilačkog rata prije 9. rujna 1943. koje su određene od zajamčene mirovinske osnovice za godinu 1893. prema članku 33. stavku 3. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju individualnih poljoprivrednika ("Narodne novine", broj 26/83, 49/83, 57/83, 47/86 i 40/90). usklađuju se od 1. siječnja 1883, prema odredbama točke 1. ove odluke.
  4. Korisnicima razmjernog dijela mirovine ostvarene primjenom medunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju pripada razmjerni dio tnjrovine povećan prema odredbama ove odluke.
  5. Usklađivanje mirovina prema ovoj odluci obavit će područne službe Repubiićkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske - po službenoj dužnosti, bez donošenja rješenja, a uz obračun isplaćenih svota mirovine povećanih prema "Odluci o usklađivanju mirovina individualnih poljoprivrednika od 1. siječnja 1993". ("Narodne novine". broj 35/83). 6. Ova odluka stupa na snagu na dan objave u "Narodnim novinama", a primjenjivat će se od 1. siječnja 1993.

Klasa: 141-13/92-01/2563
Urbroj: 343-99-01/93-1
Zagreb, 2. srpnja 1993.
Predsjednik Upravnog odbora Republičkog fonda
mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske
dr. Stjepan Blažinkov, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti