POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - interni pregled - zakon o poreznoj ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO POMORSTVA,PROMETA I VEZA
Temeljem članka 15. te članka 316. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama ("Narodne novine", br. 84/92) ministar pomorstva, prometa i veza u suglasnosti s Ministrom unutarnjih poslova. donosi
PRAVILNIK
o posebnom znaku za označavanje vozila invalida
Članak 1.
Ovim se pravilnikom propisuju značenje, oblik, sadržaj, boja, dimenzije i mjesto postavljanja znaka za označavanje vozila invalida (u daljnjem tekstu: znak).
Članak 2.
Znak ima oblik kvadrata u koji je upisan krug s ucrtanim simbolom koji predstavlja profil vozača u sjedećem položaju u pokretnoj stolici za invalidnu osobu. Osnovna boja znaka je bijela, a upisanog kruga plave, s ucrtanim simbolom bijele boje. Dimenzije znaka su 110 x 110 mm, a veličina simbola znaka je u odgovarajućem omjeru s veličinom znaka i treba biti u skladu s važećim standardima za takvu vrstu znakova. Znak je prikazan na crtežu 1. (u prilogu) koji je tiskan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni dio.
Članak 3.
Znak se izrađuje od odgovarajućeg ljepljivog materijala u obliku naljepnice, prevučene i reflektirajućom tvari odgovarajućih boja. Znak se ne može javno prodavati.
Članak 4.
Znak se lijepi na uočljivo mjesto "u gornji desni kut prednjeg vjetrobranskog stakla i gornji lijevi kut stražnjeg vjetrobranskog stakla i to na unutarnju stranu stakla."
Članak 5.
Stupanjem na snagu ovog pravilnika prestaje važiti Pravilnik o posebnom znaku za označavanje vozila kojima upravlja-osoba kojoj su oštećeni ekstremiteti bitni za upravljanje vozilom ("Narodne novine", br. 53/91).
Članak 6.
Ovaj pravilnik stupa na snagu u roku od 8 dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 011-01/93-02/07
Urbroj : 530-01-93-1
Zagreb, 28. siječnja 1993.
Ministar pomorstva, prometa i veza
Ivica Mudrinić, dlpl. ing., v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti