POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - internet tribine - uredba o isplati ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO POMORSTVA, PROMETA I VEZA
Temeljem članka 316. stavak 2. točka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama ("Narodne novine", br. 84/92), ministar pomorstva prometa i veza u suglasnosti s ministrom unutarnjih poslova, donosi
PRAVILNIK
o obilježavanju vozila kojim se prevoze djeca
Članak 1.
Ovim se pravilnikom propisuju značenje, oblik, sadržaj, boja, dimenzije i mjesto postavljanja znaka za obilježavanje vozila kojim se prevoze djeca (u daljnjem tekstu: znak).
Članak 2.
Znak se postavlja na vozilo samo kad se vozilom prevoze djeca.
Članak 3.
Znak ima oblik kvadrata dimenzije 400 x 400 mm. Osnovna boja znaka je narančasta s crnim rubom i ucrtanim simbolom koji predstavlja figuru dvoje djece u odgovarajućem omjeru, u skladu s važećim standardima za takvu vrstu znakova. Simbol koji predstavlja figuru dvoje djece crne je boje (crtež br. 1 - u prilogu). Uz znak se može dodati i natpis "Prijevoz djece". Natpis je crne boje na bijeloj podlozi (crtež br. 2. - u prilogu). Crteži br.1. i 2. tiskani su uz ovaj propis i čine njegov sastavni dio.
Članak 4.
Znak se postavlja na lijevoj polovici prednje i stražnje strane vozila ispod staklenih površina. Donji rub znaka može biti udaljen od površine kolnika najviše 80 cm. Znak na vozilu uvijek mora biti čitljiv i dobro vidljiv.
Članak 5.
Znak je prevučn reflektirajućom tvari odgovarejuće boje.
Članak 6.
Znak se može nacrtati ili ispisati na karoseriji vozila ili izraditi na posebnoj ploči ili od folije tako da se može lako postavljati.
Članak 7.
Stupanjem na snagu ovog pravilnika prestaje važiti Pravilnik o načinu obilježavanja vozila kojim se prevoze djeca ("Narodne novine", br. 53/91).
Članak 8.
Ovaj pravilnik stupa na snagu u roku od 8 dana od dana objave u " Narodnim novinama".
Klasa: 011-01/93-02/06
Urbroj : 530-01-93-1
Zagreb, 28. siječnja 1993.
Ministar pomorstva, prometa i veza
Ivica Mudrinić, dipl. ing., v. r


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti