POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - internet stranice sa pregledom prava - uredba o snimanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

NARODNA BANKA HRVATSKE
Na temelju članka 73. Zakona o osnovama deviznog sustava, deviznog poslovanja i prometu zlata ("Narodne novine", br. 91A/93) i članka 67. stavka 1. točke 23. Zakona o Narodnoj banci Hrvatske ("Narodne novine", br. 74/92, 26/93. i 79/93), Savjet Narodne banke,Hrvatske na sjednici održanoj 30. listopada 1993. godine donio je
ODLUKU
o svoti deviza koju domaće fizičke osobe mogu iznositi iz Republike Hrvatske u putničkom prometu s inozemstvom
I.
Domaće fizičke osobe mogu u putničkom prometu s inozemstvom iznositi iz Republike Hrvatske efektivnu stranu valutu u vrijednosti do 1.000 njemačkih maraka.
II.
Pored iznosa utvrđenog prema točki 1. ove Odluke, domaće fizičke osobe mogu u putničkom prometu s inozemstvom iznijeti devize u vrijednosti od još 2.000 njemačkih maraka, uz predočenje dokaza da su devize podigli sa svog , deviznog računa ili deviznog štednog uloga ili da su ih kupili kod ovlaštene banke. Isprava iz stavka 1. ove točke vrijedi do prvog prelaska granice, a najduže 90 dana od dana izdavanja.
III.
Pored iznosa, iz točke I. i II. ove Odluke, domaće osobe na službenom putu mogu iznijeti devize na osnovi putnog naloga u visini iznosa iz potvrde ovlaštene banke (obrazac 1450).
IV.
Domaće fizičke osobe na radu inozemstvu i na radu u diplomatskim i konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske, mogu iznositi iz Republike Hrvatske u putničkom prometu stranu valutu i vrijednosnice koje glase na stranu valutu bez ograničenja.
V.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
O. br: 179/93.
Zagreb, 30. listopada 1993.
Predsjednik Savjeta Narodne banke Hrvatske Guverner
Narodne banke Hrvatske
dr. Pero Jurković, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti