POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - pravni portali - rješenje o razrešenju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 16. Zakona o Hrvatskome crvenome križu ("Narodne novine", broj 61/91) i članka 23. stavka Zakona o Vladi Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj.41/90, 8/91, 14/91, 53A/91, 9/92 i 55/92), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 19. travnja 1993. godine donijela
ODLUKU
o visini doprinosa u korist Hrvatskoga crvenoga križa
I.
Doprinos u korist Hrvatskoga crvenoga križa po članku 16. stavku 1. točkama 1. i 2. Zkona o Hrvatskome crvenome križu ("Narodne novine", broj 61/91) u Tjednu crvenoga križa i Tjednu borbe protiv tuberkuloze, plaća se:
1. Na svaku prodanu putničku kartu u međumjesnom željezničkom, autobusnom i brodskom prometu - osim u gradskom prometu .
- na putničku kartu do 1.ooo.- HRD ·50.- HRD
- na putničku kartu od 1.000.- do 5.000.- HRD 100.- HRD
- na putničku kartu od 5.ooo.- do 10.000.- HRD 150.- HRD
- na putničku kartu preko · 10.000.- HRD 200.-- HRD
2. Na svaku prodanu putničku kartu u međunarodnom željezničkom, autobusnom i brodskom prometu 1.000 HRD.
3. Za međumjesnu i međunarodni zračni promet na svaku prodanu putničku kartu 1.000.- HRD. Na povratne putničke karte doprinos se naplaćuje samo za jedan smjer (jedna doplatna marka).
4. Na poštanske pošiljke u unutarnjem prometu osim novina i časopisa, plaća se doprinos u korist Hrvatskoga crvenoga križa u visini 50% od nominalne vrijednosti poštanske marke, za poštanske pošiljke do 20 grama u unutarnjem prometu.
II.
Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o visini doprinosa u korist Hrvatskoga crvenoga križa ("Narodne novine", broj 23/92).
III.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama"
Klasa: 411-08/93-01/01
· Urbroj: 5030104 - 93 -2
Zagreb, 19. travnja 1993.
Predsjednik
Nikica Valentić v r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti