POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - pravni portal - zakon o uređenju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Temeljem odredbe članka 25. stavka 1. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ("Narodne -novine" br. 41/90, 8/91,14/91, 53A/91, 9/92 i 55/92), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 19. travnja 1993. godine donijela.
ODLUKU
o osnivanju Komisije za ratne zločine
I.
Ovom odlukom osniva se Kokmisija za ratne zločine (u daljnjem tekstu Komisija). ·Komisija djeluje pri Vladi Republike Hrvatske.
II.
Komisija sakuplja i obrađuje podatke o ratnim zločinima tijekom rata u Republici Hrvatskoj te održava kontakte s Međunarodnim sudom za ratne zločine i drugim odgovarajućim međunarodnim institucijama. Konmisija za potrebe svoga djelovanja prikuplja svu dokumentaciju o rataim zločinima i druga dokazna sredstva kojima raspolažu tijela državne vlasti i nevladine organizacije u Republici Hrvatskoj.
III.
Komisija ima predsjednika i 10 članova. Predsjednika i članove Komisije imenuje Vlada Republike Hrvatske.
IV.
Komisija podnosi izvješće o svom radu Vladi Republike Hrvatske, najmanje svaka tri mjeseca.
V.
Stručne i administrativne poslove Komisije obavljaju stručne službe Vlade Republike Hrvatske. Sredstva za rad Komisije osiguravaju se u državnom proračunu Republike Hrvatske.
VI.
Organizacija i način rada Komisije uređuju se poslovnikom koji donosi Komisija.
VII.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 800-01/93-01/09
Urbroj: 5030204-93-2
Zagreb, 19. travnja 1993.
Predsjednik
Nikica Valentić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti