POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - imenovanja - plan održavanja pravnik ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 2. stavka 2. Uredbe o privremenom financiranju jedinica lokalne samouprave i uprave ("Narodne novine", br. 22/93 i 42/93), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 8. srpnja 1993. donijela

ZAVRŠNI RAČUN
Proračuna Općine Šibenik za 1992. godinu

Članak 1.
Završni račun Proračuna Općine Šibenik za 1992. godinu (u daljnjem tekstu: Završni račun) sadrži:
- Ukupnu svotu ostvarenih prihoda 966,782.464 HRD
- Ukupnu svotu izvršenih rashoda 896,026.932 HRD
- Razliku između ostvarenih prihoda i izvršenih rashoda (višak prihoda) 70,755.532 HRD

Članak 2.
Razlika između ostvarenih prihoda i izvršenih rashoda (višak prihoda) po Završnom računu, u iznosu od 50,755.532 HRD, raspoređuje se u Proračun Općine Šibenik za 1993 godinu.
Razlika između oslvarenih prihoda i izvršenih rashoda (višak prihoda) po Završnom računu u iznosu od 20,000.000 HRD, raspoređuje se u Stalnu rezervu općine Šibenik.

Članak 3.
Pregled izvršenja bilance prihoda i rashoda Proračuna Općine Šibenik za 1992. godinu sastavni je dio ovog Završnoga računa i objavljuje se u SIužbenom glasniku Općine Šibenik.
Zajedno s Pregledom izvršenja bilance prihoda i rashoda Proračuna Općine Šibenik za 1992. godinu i Pregledom izvršenja posebnog dijela Završnoga računa Općine Šibenik objavljuje se i opći dio Završnoga računa iz članka 1. ovoga Završnoga računa.

Članak 4.
Ovaj Završni račun stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 402-01/93-01/01
Urbroj: 5030105-93-109
Zagreb, 8. srpnja 1993.

Potpredsjednik
Vladimir Šeks, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti