POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - pravni izlog - objava o svoti ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 8. Zakona o društvenoj koritroli cijena ("Narodne novine", broj 27/85 i 53/90), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 5. listopoda 1993. godine donijela
ODLUKU
o zaštitnoj cijeni pšenice roda 1994. godine
l.
Proizvodačima pšenice osigurava se zaštitna cijena za pšenicu roda 1994. godine u dinarskoj protavrijednosti od 0,27 DEM/kg.
II.
Cijena iz točke I. ove, Odluke razumijeva se franko skladište kupca.
III.
Cijena iz točke I. ove Odluke vrijedi za pšenicu zrelu, zdravu, bez znakova plijesni i stranog okusa i mirisa, upotrebljivu za ljudsku hranu, nezaraženu pšenićnini bolestima ni štetnicima, s 2% primjesa i nečistoča, 13% vlage i 76 hektolitarske mase.
IV.
Ako pšenica ima veći ili manji postotak primjesa, nečistoče i vlage od postotka predviđenog u točki II. ove Odluke, zaštitna cijena be se smanjiti odnosno povećati za isti postotak primjesa, nečistoča ili vlage. Za pšenicu koja ima postotak vlage veći od 14,% zaštitna cijena će se smanjiti i za troškove sušenja. Troškovi sušenja utvrđuju se ugovorom zaljučenim između proizvođača i kupca. Za pšenicu koja ima veću ili manju hektolitarsku masu koja je predviđena u točki III. ove Odluke, zaštitna cijena povećava se odnosno smanjnje za 0,5% za svaki kilogram iznad ili ispod predviđene hektolitarske mase. Razlomci se uzimaju u oiizir. Ako pšenica ima hektolitarsku masu veću od 80 kg, smatrat će se da ima hektolitarsku masu od 80 kg.
V.
Dinarska protuvrijednost cijene iz točke l. ove Odluke izračunava se primjenoni srednjeg tečaja DEM, prema tečajnoj listi Narodne banke Hrvatske važećoj na dan plaćanja.
VI.
Ova Odiuka stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".
KIasa: 320-03/93-01/19
Urbroj: 5030105-93-1
Zagreb, 5. listopada 1993.
Predsjednik
Nikica Valentić, v. r,


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti