POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - hrvatski pregled - uredba o djelatnosti ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 22. stavka 3. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i uprave ("Narodne novine" broj 90/92), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 15. siječnja 1993. godine, donijela
ODLUKU
o utvrđivanju visine naknade troškova izborne promidžbe za izbor članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave
I.
Politička stranka čija kandidatska lista na izborima za Županijsku skupštinu dobije najmanje 5% glasova, ima pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 150.000 HRD. Kandidati za članove Županijske skupštine koji se biraju pojedinačnim izborom u izbornoj jedinici, a koji na izborima dobiju najmanje 10% glasova, imaju pravo na naknknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 50.000 HRD.
II.
Politička stranka čija kandidatska lista na izborima za gradsko vijeće dobije najmanje 5% glasova, ima pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 100.ooo HRD. Kandidati za članove gradskoga vijeća koji se biraju pojedinačnim izborom u izbornoj jedinici, a koji na izborima dobiju najmanje 10% glasova, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 30.000 HRD.
III.
Politička stranka čija kandidatska lista na izborima za općinsko vijeće dobije najmanje 5% glasova, ima pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 50.000 HRD. Kandidati za članove općinskog vijeća koji se biraju pojedinačnim izborom u izbornoj jedinici, a koji na izborima dobiju najmanje 10% glasova, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 20.000 HRD.
IV.
Politička stranka čija kandidatska lista na izborima za kotarsku skupštinu dobije najmanje 5% glasova, ima pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 100.000 HRD. Kandidati za članove kotarske skupštine koji se biraju pojedinačnim izborom u izbornoj jedinici, a koji na izborima dobiju najmanje 10% glasova, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 30.000 HRD.
V.
Pravo na naknadu troškova izborne promidžbe iz točaka I., II., III. i IV. ove Odluke ostvaruju političke stranke, odnosno kandidati, nakon što mjerodavno izborna komisija jedinice lokalne samouprave objavi rezultate izbora.
VI.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 013-01/93-01/02
Urbroj : 5040113-93-3
Zagreb,15. siječnja 1993.
Predsjednik
Hrvoje Šarinić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti