POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - hrvatska - uredba o pojedinim ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU
Nakon izvršenog uspoređivanja s izvornim tekstom utvrđene su pogreške u Ispravku Ispravka Zakona o izbornim jedinicama za izbor članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i uprave, objavljenom u "Narodnim novinama" br. 7 od 20. siječnja 1993. i u Ispravku Zakona o izbornim jedinicama za izbor članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i uprave, objavljenom u "Narodnim novinama" br. 5 od 15. siječnja 1993., te se daje
ISPRAVAK
Ispravka Zakona o izbornim jedinicama za izbor čIanova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i uprave
U Ispravku Ispravka Zakona o izbornim jedinicama za izbor članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i uprave ("Narodne novine" br. 7/93) u XVII. ŽUPANIJI SPLITSKO-DALMATINSKOJ tekst koji glasi:
"U članku 53. Grad Split u XIII. izbornoj jedinici iza riječi: "MZ Žrnovnica" treba dodati riječi "Žminjevača, Kopila, Gošanj", treba brisati.
U Ispravku Zakona o izbornim jedinicama za izbor članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i uprave ("Narodne novine" br. 5/93) u XVII. ŽUPANIJI SPLITSKO-DALMATINSKOJ u članku 54. tekst koji glasi:
"u Općini Podstrana u II. izbornoj jedinici treba dodati riječi: "Žminjevača, Kopila i Gošanj" treba brisati.
Prema Zakonu o izbornim jedinicama za izbor članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i uprave ("Narodne novine" br. 1/93) u XVII. ŽUPANIJI SPLITSKO-DALMATINSKOJ u članku 53. Grad Split Xlll. izborna jedinica treba glasiti:
"XIII izborna jedinica
Split XIII-MZ Stobreč, MZ Sirobuja, MZ Šine, MZ Žrnovnica, MZ Srinjine, MZ Sitno Gornje, MZ Sitno Donje i MZ Kamen."
U članku 54. u Općini Podstrana II. izborna jedinica treba glasiti : "II. izborna jedinica Strožanac-Blato".
Klasa : 015-01 /92-01/04
Zagreb, 28. siječnja 1993.
Tajnik Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske
Anđelko Sikirić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti