POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - pravna rješenja u praksi - odluka o izuzimanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 8. Zakona o društvenoj kontroli cijena ("Narodne novine", broj 27/85 i 53/90). Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 9. travnja 1993. godine, donijela
ODLUKU
o zaštitnim cijenama suncokreta i soje roda 1993. godine
I.
Poduzećima i drugim,pravnim osobama te individualnim poljoprivrednicima koji proizvode i prodaju suncokret i soju, osiguravaju se, za suncokret i soju roda 1993. godine, zaštitne cijene:
- za suncokret - 550 HRD/kg
- za soju - 550 HRD/kg.
II.
Cijene iz točke I. ove Odluke podrazumijevaju se franko skladište, vagon, tegljač ili drugo prijevozno sredstvo u mjestu proizvodača - po izboru kupca.
III.
Cijene iz točke I. ove Odluke vrijede za suncokret koji sadrži 40% ulja, 11% vlage,i 3% nečistoče i soju koja sadrži 13% vlage i 2% nečistoće. Za svaki postotak sadržaja ulja u suncokretu veći, odnosno manji od 40% zaštitna cijena suncokreta se povećava, odnosno smanjuje za 13,75 hrvatskih dinara po kilogramu. Ako suncokret i soja sadrže veći. odnosno manji postotak vlage i nečistoće od postotka iz stavka 1. ove točke, zaštitne cijene iz točke I. ove Odluke se za svaki postotak smanjuju, odnosno povećavaju za 1%.
IV.
Cijene iz točke I. i dinarski iznos iz stavka 2. točke III. ove Odluke revaloriziraju se indeksom promjene vrijednosti hrvatskog dinara prema njemačkoj marki (DEM), po srednjem tečaju Narodne banke Hrvatske, na dan plaćanja.
V.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 320-03/93-01/06
Urbroj: 5030105-93-1
Zagreb, 9. travnja 1993.
Predsjednik
Nikica Valentić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti